Clicky

 OM gaf negatief advies over gratie Masmeijer, reden onbekend

OM gaf negatief advies over gratie Masmeijer, reden onbekend
20-07-2022 15:11 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Het Openbaar Ministerie heeft minister Franc Weerwind van Rechtsbescherming een negatief advies gegeven om gratie te verlenen aan Frank Masmeijer, dat bevestigt een woordvoerder van het ressortsparket na berichtgeving door RTL Boulevard. Wat de reden daarvoor was, kan de woordvoerder op dit moment niet zeggen.

Gratieverzoeken worden ter beoordeling voorgelegd aan het gerechtshof en het Openbaar Ministerie. Op grond van hun adviezen neemt minister Weerwind een besluit. Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden gaat niet in op de aard van de vrijlating. "Of wij positief of negatief hebben geadviseerd maken wij niet openbaar", aldus een woordvoerder. De woordvoerder van Weerwind liet eerder weten dat het advies van het hof "altijd leidend" is. "De minister moet met een hele goede motivatie komen om dat naast zich neer te leggen."

De 60-jarige oud-presentator vertelde woensdag in De Telegraaf dat hij anderhalf jaar eerder is vrijgekomen uit de gevangenis door een besluit van koning Willem-Alexander. Masmeijer zat een straf van negen jaar uit voor cocaïnesmokkel.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,160
Diesel1,986

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats