Clicky


Mercedes-Benz Fuel Duel campagne bekroond met SAN Accent

Mercedes-Benz Fuel Duel campagne bekroond met SAN Accent
01-06-2011 11:51 | Mercedes-Benz | auteur Marcel van der Voort
De in augustus vorig jaar gestarte Mercedes-Benz Fuel Duel campagne is in de prijzen gevallen tijdens de uitreiking van de SAN Accenten 2010. De SAN Accenten worden toegekend aan de best beoordeelde campagnes in elf categorieën. De Mercedes-Benz Fuel Duel werd bekroond in de categorie Business-to-Business.

SAN Accent
De Stichting Adverteerdersjury Nederland (SAN) werd in 1988 opgericht met het doel, de kennis en ervaring van adverteerders een structurele bijdrage te laten leveren aan het communicatievak. Hiervoor geeft SAN het gelijknamige jaarboek uit met daarin een overzicht van succesvolle reclamecampagnes van het betreffende kalenderjaar. Deze worden onderverdeeld in elf categorieën. Een jury bestaande uit 240 marketing- en communicatieprofessionals kent de Accenten toe aan de best gewaardeerde campagnes. Tijdens een feestelijke avond in Studio 21 werden afgelopen week de SAN Accenten 2010 uitgereikt.

Mercedes-Benz Fuel Duel winnaar
In de categorie Business-to-Business werd de campagne van Mercedes-Benz Fuel Duel onderscheiden met een SAN Accent. Tijdens de Mercedes-Benz Fuel Duel gaat de Actros de strijd aan met de concurrentie op het gebied van brandstofverbruik en CO2-uitstoot. De campagne met als thema ‘Durft u de uitdaging aan?’ biedt transportondernemers de mogelijkheid om de Actros aan een eigen praktijktest te onderwerpen. Hierdoor kan de Mercedes-Benz truck zelf het bewijs leveren meer rendement te behalen. Voor deze campagne werden verschillende middelen ingezet waaronder DM, advertenties, website, Megamasten en POS materiaal. De fraai vormgegeven RVS kubus met inscriptie werd overhandigd aan Gerard van Os, Marketing Manager Bedrijfswagens Mercedes-Benz Nederland. Ook de betrokken reclamebureaus van Mercedes-Benz Nederland, N=5 en MCR kregen hiervoor een onderscheiding.


Gerard van Os ontvangt de onderscheiding uit handen van Peter Heerschop


Mercedes-Benz Fuel Duel
Sinds augustus 2010 biedt Mercedes-Benz transportondernemers de mogelijkheid om zelf te ervaren hoe zuinig de Actros is. De Actros heeft in verschillende onafhankelijke tests bewezen de zuinigste truck in zijn klasse te zijn. Daarmee verdiende de Mercedes-Benz truck zelfs een plek in het Guinness World Records Book 2010. Gedurende een inzetperiode van twee à drie weken wordt het brandstofverbruik van de Actros vergeleken met de andere trucks in het wagenpark. Het Mercedes-Benz telematicasysteem FleetBoard Voertuigmanagement, dat standaard op iedere Actros wordt geleverd, levert de gedetailleerde gegevens over het brandstofverbruik en de rijstijl van de chauffeur.