Clicky

 
Transport Online - Alleen schade aan buitenzijde na brandje bij stadion PSV

Alleen schade aan buitenzijde na brandje bij stadion PSV

Alleen schade aan buitenzijde na brandje bij stadion PSV
20-07-2022 09:51 | Sport | auteur ANP

EINDHOVEN - [update 12:15 uur] In het Philips Stadion, het onderkomen van de Eindhovense voetbalclub PSV, heeft woensdag korte tijd brand gewoed. Daardoor is aan de buitenzijde van het stadion enige zichtbare schade ontstaan, meldt de brandweer.

De brand was snel onder controle. Het vuur is vermoedelijk veroorzaakt door opgeslagen bouwmaterialen die door onbekende oorzaak vlam hebben gevat. "De tribune hebben we volledig kunnen sparen", aldus de brandweer. Aanvankelijk meldde de brandweer dat een deel van de tribunes beschadigd was, maar dat bleek na het blussen niet het geval te zijn.

In het stadion staat de komende weken een aantal wedstrijden van PSV gepland. De club speelt zaterdag om 18.00 uur een oefenwedstrijd tegen het Spaanse Betis Sevilla. Verder speelt de club op 6 augustus zijn eerste thuiswedstrijd in de Eredivisie, tegen FC Emmen.

Volgens een woordvoerder van de club valt de schade "erg mee" en kunnen deze wedstrijden gewoon in het stadion gespeeld worden.

Het is niet de eerste keer dat er brand was in het stadion. In september 2009 waren er twee branden. De eerste felle brand werd veroorzaakt door laswerkzaamheden. De brand ging gepaard met flinke rookontwikkeling en er was rook- en waterschade. Ook moesten stoeltjes worden vervangen. Twee weken later woedde een klein binnenbrandje bij een fitnesscentrum, een van de huurders van het stadion. Dat vuur was waarschijnlijk ontstaan in een afvalbak.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden