Clicky

 
Transport Online - Problemen op het spoor door hoge temperaturen

Problemen op het spoor door hoge temperaturen

Problemen op het spoor door hoge temperaturen
19-07-2022 19:15 | Algemeen | auteur ANP

UTRECHT (ANP) - Het treinverkeer heeft dinsdagavond op verschillende plekken in het land last van de hitte. Volgens ProRail zijn er meerdere storingen die veroorzaakt worden door de hoge temperaturen. Onder meer bij Rotterdam rijden er daardoor veel minder treinen. Door een storing op de Maasvlakte is er ook geen goederenvervoer mogelijk over de Havenspoorlijn, zegt een woordvoerster van ProRail.

Bij Rotterdam Centraal is een storing in een tunnel aan het eind van de middag de boosdoener. Volgens de NS is er daardoor vrijwel geen internationaal treinverkeer van en naar België meer mogelijk. Ook de Intercity direct naar Breda rijdt niet en ook naar Dordrecht zijn er geen treinen. Volgens een ANP-verslaggever zijn er daardoor dinsdagavond duizenden mensen gestrand op Rotterdam Centraal. De NS verwacht dat de storingen dinsdagavond zijn opgelost.

De woordvoerster van ProRail geeft aan dat het bedrijf probeert alle storingen zo snel mogelijk te verhelpen. "Maar we zien ook dat op dit moment alle aannemers daar volledig voor zijn ingezet." Naast storingen aan bijvoorbeeld elektronica ontstaan er volgens de spoorbeheerder ook problemen doordat de spoorstaven te warm worden en uit kunnen gaan zetten.

Oververhitte staven moeten volgens ProRail eerst afkoelen voordat er reparaties kunnen plaatsvinden. "Dat kunnen we morgennacht pas oppakken, omdat het vannacht ook nog warm blijft." Welke trajecten daar precies door getroffen worden, kon de woordvoerster niet zeggen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden