Clicky


 


Bijzonder hoge asfalttemperaturen van ruim 50 graden gemeten

Bijzonder hoge asfalttemperaturen van ruim 50 graden gemeten
19-07-2022 17:32 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DEN HAAG - Op meerdere plekken in Nederland bedraagt de asfalttemperatuur dinsdagmiddag meer dan 50 graden, blijkt uit de monitor die Rijkswaterstaat bijhoudt. Volgens Weeronline zijn deze waarden - net als de hoge buitentemperaturen - "best bijzonder".

Met name in het zuiden van Limburg bereikte het asfalt dinsdagmiddag op sommige plaatsen temperaturen van ruim 50 graden, met uitschieters tot 52 graden of meer. Op veel andere wegen in het land varieert de temperatuur van 45 tot 48 graden. Volgens meteoroloog Matthijs van der Linden is het asfalt door de hoge temperatuur "wel zachter" en kan het "door belasting vervormen". "Dan krijg je spoorvorming", aldus de meteoroloog.

Hoe groot het effect van de hitte op het asfalt is, kan Van der Linden niet zeggen. "Wat ik zelf merk als ik bij dit weer door Amsterdam fiets, is dat bij de sensoren voor het stoplicht het gegoten asfalt echt zacht wordt en aan je band kan blijven plakken."

Maandag werd gemeld dat er deze dagen op meerdere plekken in het land zou worden gestrooid om de wegen te koelen. Rijkswaterstaat heeft dinsdag nog niet gestrooid, maar provincies kunnen dat zelf wel hebben gedaan.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,285
Diesel2,103

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions