Clicky


Dode door botsing tussen twee jetski's, verdachte aangehouden

Dode door botsing tussen twee jetski's, verdachte aangehouden [+foto]
20-07-2022 14:05 | Ongevallen | auteur Redactie | Esther van der Wal

IJLST - [update 14:05 uur] De politie doet onderzoek naar een ongeval op De Geau in IJlst, waar op dinsdag 19 juli rond 13:50 uur twee jetski's bij betrokken waren. Bij het ongeval is een 49-jarige man uit de gemeente Sudwest-Fryslân om het leven gekomen. Een 40-jarige man uit de gemeente Sudwest-Fryslân is aangehouden, meldt de politie. De politie is op zoek naar getuigen die meer kunnen vertellen over wat zich dinsdag op en rond De Geau (De Geeuw) heeft afgespeeld.

De hulpdiensten rukten dinsdag uit naar de plaats van het ongeval. Zo kwam ook het Mobiel Medisch Team (MMT) met de traumahelikopter ter plaatse. De hulpverlening mocht voor het slachtoffer niet meer baten. De 49-jarige man overleed op de plaats van het ongeval aan zijn verwondingen. Het slachtoffer bestuurde één van de waterscooters.

Aanhouding

De politie heeft de bestuurder van de andere jetskis aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het incident. De politie onderzoekt wat de rol van de 40-jarige man is geweest bij het ongeval. De man zit vast en hij zal worden gehoord over zijn rol en de omstandigheden. In het onderzoek richt de politie zich vooral op de toedracht van het ongeval. Ook moet duidelijk worden wat er aan het incident vooraf is gegaan.