Clicky

 25-jarige Nederlander opgepakt om in water gooien verdronken Gentenaar

25-jarige Nederlander opgepakt om in water gooien verdronken Gentenaar
19-07-2022 13:14 | Misdaad | auteur ANP

GENT - [update 17:21 uur] De Nederlander die is opgepakt voor mogelijke betrokkenheid bij het in het water gooien van een man in Gent die verdronk, komt uit het Zeeuwse Goes. De verdachte is 25 jaar en werd aangehouden in Breda, zo laat het Openbaar Ministerie Amsterdam weten.

In eerste instantie meldde het Belgisch Openbaar Ministerie dat de Nederlander 19 jaar oud was. Naar een andere Nederlander die ook betrokken zou zijn bij het incident, wordt nog gezocht.

Het 53-jarige slachtoffer komt uit de Vlaamse stad. Hij belandde zondagochtend vroeg in het water van een Gentse stadsvaart, op de terugweg van de jaarlijkse stadsfeesten. Ooggetuigen alarmeerden de hulpdiensten, maar de hulp kwam te laat.

Op de vlucht geslagen

"De twee personen die de man in het water hadden geduwd namen vervolgens de vlucht", zegt het Belgische OM. Daarop is meteen de assistentie van Nederland ingeroepen. De politie heeft de 25-jarige verdachte gearresteerd in Breda en verhoord. België heeft om zijn overlevering gevraagd. De tweede Nederlander "wordt actief opgespoord". Het OM in Amsterdam laat weten dat het nog niet duidelijk is of, en zo ja, wanneer de 25-jarige opgepakte man wordt overgeleverd aan België.

Maandag meldden Belgische media al dat het slachtoffer zou zijn opgelopen met een drietal Nederlanders. Die zouden wat met elkaar aan het dollen zijn geweest en gedaan hebben alsof ze elkaar in het water wilden gooien. Twee van de Nederlanders zouden de Gentenaar uiteindelijk over de reling van een brug hebben geslingerd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,160
Diesel1,986

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats