Clicky

 
Transport Online - In totaal 5.470 kilo cocaïne en 18 kilo hasj ontdekt tijdens operatie White Sea II

In totaal 5.470 kilo cocaïne en 18 kilo hasj ontdekt tijdens operatie White Sea II

In totaal 5.470 kilo cocaïne en 18 kilo hasj ontdekt tijdens operatie White Sea II
19-07-2022 10:34 | Algemeen | auteur Redactie

BRUSSEL - Van 12 juni 2022 tot 13 juli 2022 liep, onder leiding van de Belgische douane, de internationale operatie White Sea II tegen drugssmokkel op zee. Gedurende één maand speurt men actief op zee en in de havens naar drugs die via schepen West-Europa binnenkomen.

De focus lag op de maritieme smokkelmethodes zoals drop off op zee, overladen op zee naar kleinere vaartuigen, smokkel door de bemanning, drugs gesmokkeld onder het schip via torpedo of in de zeekasten en rip off in containers/voertuigen aan boord.

Naast de traditionele smokkel in containers tekent zich een andere trend duidelijk af: de smokkel aan boord of onder de vaartuigen.

De operatie ging gepaard met de inzet van patrouilleschepen, interventievaartuigen, boardingteams, rummageteams, duikers, een helikopter en kustwachtvliegtuigen uit België, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk en de ondersteuning door Frontex, Europol en MAOC.

Gedurende de operatie waren er in Europa dertien inbeslagnames van in totaal 5.470 kg cocaïne en 18 kg hasj en zijn 82 vaartuigen gecontroleerd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,995
Diesel1,910

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden