Clicky


Qatar Airways keert terug naar Farnborough Airshow na recordbrekend financieel jaar

Qatar Airways keert terug naar Farnborough Airshow na recordbrekend financieel jaar
19-07-2022 09:50 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

DOHA - Qatar Airways komt opnieuw naar de Farnborough International Airshow na een recordbrekend financieel jaar en een uitbreiding van haar wereldwijde netwerk naar meer dan 150 bestemmingen.

Tijdens het vijfdaagse evenement toont Qatar Airways haar state-of-the-art Boeing 787-9 Dreamliner, nog nooit eerder vertoond op een vliegshow. Het passagiersvliegtuig kwam in 2021 in dienst bij de luchtvaartmaatschappij en beschikt over de nieuwe Adient Ascent Business Class Suite, uitgerust met schuifdeuren voor privacy, een draadloze oplader voor mobiele apparaten en een ligbed van 200 cm.

Op de Farnborough Air Show is ook een Boeing 777-300ER te zien met een speciale FIFA World Cup 2022 Livery, in afwachting van het toernooi later dit jaar in Doha. Het vliegtuig beschikt over de toonaangevende Qsuite Business Class stoel, uitgeroepen tot 's werelds beste Business Class stoel door Skytrax in 2021.

Qatar Executive, de privéjet charter divisie van Qatar Airways Group, toont haar luxueuze Gulfstream G650ER; een van de meest begeerde jets onder de wereldwijde reizende elite vanwege haar opmerkelijke actieradius, toonaangevende cabinetechnologie, brandstofefficiëntie en ongeëvenaard passagierscomfort. Het elegante vliegtuig kan sneller en over langere afstanden vliegen dan om het even welk ander toestel in zijn soort, met een ongelooflijke actieradius van 7.500 zeemijl, en staat bekend om zijn geraffineerde cabine-interieur en stijlvolle accenten.

Zijne Excellentie de heer Akbar Al Baker, Group CEO van de Qatar Airways Group, verklaart: "Het is een paar jaar geleden dat we zo'n evenement konden bijwonen. Vandaar is het geweldig om dit jaar terug te keren naar de Farnborough Air Show vanuit onze sterkste financiële positie ooit. Ons recordbrekende financiële jaar met een winst van 1,54 miljard US dollar betekent een belangrijke mijlpaal voor Qatar Airways, nu we ons 25-jarig jubileum vieren en ernaar uitkijken om honderdduizenden voetbalfans naar Doha te brengen voor de FIFA World Cup Qatar 2022™.”

Nu Qatar Airways zich opmaakt voor de FIFA World Cup Qatar 2022™, staat de luchtvaartmaatschappij voor bijzondere operationele uitdagingen als gevolg van de aanzienlijke vraag naar vluchten naar Doha. Hierdoor zal Qatar Airways een aanpassing van het netwerk doorvoeren die ongekend is in de sector, aangezien het tijdelijk overgaat van een wereldwijd netwerk naar een overwegende point-to-point service, met de thuisbasis Hamad International Airport als toegangspoort tot de spelen.

Qatar Airways keert terug naar de Farnborough International Airshow na de publicatie van het jaarverslag 2021/22 vorige maand, dat de sterkste financiële prestaties van de luchtvaartmaatschappij ooit laat zien. Qatar Airways rapporteert 200 procent boven de hoogste jaarlijkse historische winst en vervoerde meer dan 18,5 miljoen passagiers, een stijging van 218 procent ten opzichte van het jaar ervoor.