Clicky

 
Transport Online - Luchtvaartmaatschappij SAS sluit akkoord met stakende piloten

Luchtvaartmaatschappij SAS sluit akkoord met stakende piloten

Luchtvaartmaatschappij SAS sluit akkoord met stakende piloten
18-07-2022 22:59 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP/RTR

STOCKHOLM - [update 08:26 uur] De Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS heeft een akkoord bereikt met de pilotenvakbonden, waardoor een staking die vijftien dagen duurde tot een eind komt. Door de staking vervielen 3700 vluchten en kwam de toekomst van de luchtvaartmaatschappij in het geding.

SAS sloot met vier pilotenvakbonden een akkoord dat 5,5 jaar geldig is en waarmee het de benodigde kostenbesparingen kan doorvoeren, liet het bedrijf in de nacht van maandag op dinsdag weten. De exacte details in het akkoord moeten nog worden goedgekeurd door de vakbonden en door een rechter in de VS. Dat zou nog enkele weken in beslag kunnen nemen.

"Eindelijk kunnen we onze normale activiteiten weer oppakken en onze klanten naar hun zomervakantie brengen", zei SAS-topman Anko van der Werff in een verklaring.

SAS had op de tweede dag van de staking in de Verenigde Staten een aanvraag ingediend om uitstel van betaling te krijgen. De staking kostte het bedrijf in totaal 145 miljoen dollar (143 miljoen euro) en trof 380.000 passagiers.

Tijdens de coronacrisis schrapte SAS duizenden banen. In februari kwam de maatschappij met een reorganisatieplan waarbij onder meer wordt gesneden in de lonen van de piloten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions

Verkeersinformatie


    Actuele wachttijd Eurotunnel


    Andere Europese Landen


    Overige Verkeersinformatie

    Rijverboden