Clicky

 
Transport Online - Stakende piloten SAS gaan weer praten over arbeidsvoorwaarden

Stakende piloten SAS gaan weer praten over arbeidsvoorwaarden

Stakende piloten SAS gaan weer praten over arbeidsvoorwaarden
18-07-2022 10:35 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP/RTR

STOCKHOLM - De stakende piloten van de Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS gaan maandag weer praten met het bedrijf over lonen en een verbetering van de arbeidsvoorwaarden. De vliegers zijn nu al sinds 4 juli aan het staken en SAS heeft gezegd dat die actie het voortbestaan van de maatschappij bedreigt.

Volgens een bemiddelaar wordt vooruitgang geboekt bij de onderhandelingen tussen de piloten en SAS, maar zijn er nog grote verschillen die opgelost moeten worden. Door de staking zijn al duizenden vluchten van SAS geschrapt en lijdt de maatschappij miljoenen euro's verlies per dag. Maandag zouden meer dan 180 vluchten geannuleerd worden.

SAS heeft een aanvraag ingediend in de Verenigde Staten om uitstel van betaling te krijgen. Daarnaast voert de maatschappij gesprekken met potentiële geldschieters om als onderdeel van die aanvraag een noodfinanciering te krijgen van 700 miljoen dollar. SAS schrapte tijdens de coronacrisis duizenden banen en kwam in februari met een herstructureringsplan waarbij onder meer wordt gesneden in de lonen van piloten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,932
Diesel1,902

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions

Verkeersinformatie

Rijverboden