Clicky

 
Transport Online - 70 extra parkeerplaatsen beschikbaar voor vrachtwagens op Frankfurt Airport

70 extra parkeerplaatsen beschikbaar voor vrachtwagens op Frankfurt Airport

70 extra parkeerplaatsen beschikbaar voor vrachtwagens op Frankfurt Airport
18-07-2022 10:04 | Buitenland | auteur Redactie

FRANKFURT - Fraport AG opent een nieuwe parkeerplaats voor vrachtwagens op CargoCity South op Frankfurt Airport. Het nieuwe perceel meet ongeveer 14.500 vierkante meter en biedt ruimte voor nog eens 70 vrachtwagens, waardoor het totale aantal parkeerplaatsen voor vrachtwagens in het luchthavengebied op 150 komt. Chauffeurs hebben de mogelijkheid om gratis WiFi en ultramoderne sanitaire voorzieningen, waaronder doucheruimtes, te gebruiken.

De nieuwe parkeerplaats wordt beheerd door Fraport AG's Parking Operations Management. Het is een welkome aanvulling op de bestaande 69 parkeerplaatsen en parkeergarages, die verspreid zijn over het luchthaventerrein. Dit nieuwe perceel biedt extra ruimte voor chauffeurs om hun wettelijk verplichte rusttijden na te leven. Gerald Krebs, hoofd Parkeren en Mobiliteit bij Fraport AG, legt uit: “Vooral in het licht van het huidige tekort aan vrachtwagenchauffeurs en de drukbezochte rustplaatsen langs de Duitse Autobahn, bieden deze 70 extra plekken een aantrekkelijke mogelijkheid voor chauffeurswissels en pauzes bij het vervoersknooppunt van de luchthaven van Frankfurt.”

De nieuwe parkeerplaats voor vrachtwagens bevindt zich direct achter Gate 32 bij CargoCity Zuid. De toegang tot de CargoCity via deze poort werkt met het automatische kentekenherkenningssysteem genaamd Click-2-Drive. Gasten registreren zich eerst bij ccs.fraport.en. Vervolgens herkent een innovatief camerasysteem bij aankomst het in het systeem opgeslagen licentienummer en opent automatisch de slagboom. Wie zich niet vooraf heeft aangemeld, kan dat ter plaatse doen op één van de 25 parkeerplaatsen voor auto's en 18 voor vrachtwagens voor Gate 32. Deze parkeerplaatsen bevinden zich achter een parkeerarm en zijn de eerste 30 minuten gratis.

Na ongeveer 20 maanden bouwen was de nieuwe parkeerplaats klaar. De faciliteit is uitgerust met drie parkeerstraten voor het betreden en verlaten van het perceel. Kosten voor parkeren worden per dag of per uur in rekening gebracht.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden