Clicky

 
Transport Online - ProRail doet aangifte tegen vrachtwagenchauffeur na schade spoorbrug Sittard

ProRail doet aangifte tegen vrachtwagenchauffeur na schade spoorbrug Sittard

ProRail doet aangifte tegen vrachtwagenchauffeur na schade spoorbrug Sittard
18-07-2022 09:48 | Ongevallen | auteur Redactie | Esther van der Wal

SITTARD - Vrijdagmiddag 15 juli botste een te hoge vrachtwagen tegen de spoorbrug over de Doctor Nolenstraat in Sittard. De brug raakte daardoor ernstig beschadigd. Treinverkeer ondervindt helaas minstens tot en met maandag 18 juli hinder, omdat de brug maar voor de helft berijdbaar is. Verdere inspectie moet vandaag uitwijzen hoe de brug weer normaal gebruikt kan worden en welke herstelmaatregelen nodig zijn.

Reizigers hebben er last van, want vanaf vrijdagmiddag reed er bij Sittard tot diep in de avond helemaal geen treinverkeer. Extra vervelend omdat door personeelstekort het onmogelijk is vervangende bussen te laten rijden. Met spoed kwam de aannemer ter plaatse.

Zij onderzochten de constructie van de brug en of er weer veilig treinen overheen zouden kunnen. Dat bleek met het oog op de veiligheid complex om vast te stellen. Nadat zij specialisten erbij haalden konden zij de helft van de brug weer vrijgeven. Een deel van het treinverkeer kon op de late avond alsnog rijden en dat bleef het hele weekend zo.

Op maandag is deze beperking nog steeds van kracht: niet alle geplande reizigers- en goederentreinen zullen hierlangs rijden. 

Vanaf maandag zijn er ingenieurs beschikbaar om samen met ProRail aan een oplossing te werken. Allereerst gaat om het berekeningen naar de draagkracht van de beschadigde constructie. Maar er wordt tevens gewerkt aan een herstelplan.

Hoe de flinke aanrijding van de vrachtwagen plaatsvond wordt nog nader onderzocht. Voordat verkeer bij de brug aankomt staan er duidelijke hoogte waarschuwingen, die de gemeente als wegbeheerder heeft neergezet. Vast staat dat de vrachtwagen een belangrijke draagbalk van de brug raakte.

Aangifte 

Het moet een enorme klap geweest zijn. Op foto’s is de beschadiging van de brug duidelijk waarneembaar. Ook de stootbalk net vóór de brug is zichtbaar aangereden. De onderhoudsaannemer van ProRail doet namens ProRail aangifte tegen de chauffeur om de schade te kunnen verhalen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,084
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden