Clicky


 


Vrachtvliegtuig neergestort in Noord-Griekenland

Vrachtvliegtuig neergestort in Noord-Griekenland [+foto's&video]
17-07-2022 09:48 | Ongevallen | auteur ANP/AFP/RTR/DPA

KAVALA - In het noorden van Griekenland bij de plaats Kavala is zaterdagavond een vrachtvliegtuig neergestort. Lokale media melden dat het om een toestel met Oekraïense registratie gaat dat mogelijk munitie vervoerde. Volgens staatszender ERT waren acht mensen aan boord. Er zijn geen overlevenden.

Het vliegtuig, een Antonov AN-12, zou onderweg zijn geweest van Nis, in Servië, naar de Jordaanse hoofdstad Amman, toen het boven de Egeïsche Zee in de problemen raakte. Volgens Griekse media vroeg de piloot wegens een motorstoring toestemming om een noodlanding te maken op het vliegveld van Kavala, maar kon hij dit niet meer bereiken. Op beelden die ERT publiceerde is te zien dat het toestel brandend neerstort.

De brandweer zette zeven blusvoertuigen in, maar kon het wrak wegens explosies niet naderen. Urenlang werden in de brandende resten knallen gehoord. Ook kwamen bijtende dampen vrij. Twee brandweermannen moesten met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis. Het ministerie van Burgerbescherming stuurde een sms-alert uit aan omwonenden tot twee kilometer in de omtrek om vensters te sluiten, airco's uit te zetten en niet naar buiten te gaan.

Het leger zet zondag een drone in om het wrak veilig te inspecteren en te meten welke stoffen zijn vrijgekomen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,267
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats