Clicky

 
Transport Online - Geen oordeel rechter over blokkade boeren bij dc Jumbo in Raalte

Geen oordeel rechter over blokkade boeren bij dc Jumbo in Raalte

Geen oordeel rechter over blokkade boeren bij dc Jumbo in Raalte
15-07-2022 11:03 | Algemeen | auteur ANP

ZWOLLE - In het kort geding tussen boeren en de gemeente Raalte over de blokkade van de distributiecentra van Jumbo, doet de rechtbank in Zwolle geen uitspraak. Beide partijen vinden dat niet meer nodig nu ze een regeling hebben getroffen.

Dat meldde de rechtbank vrijdag. Op 4 juli werden de distributiecentra van de Jumbo in Raalte met landbouwvoertuigen geblokkeerd. De burgemeester vroeg de demonstranten die avond te vertrekken, maar het protest groeide alleen maar. Uit vrees voor escalatie vaardigde burgemeester Martijn Dadema op 5 juli een noodverordening af. Daarna werd de demonstratie beëindigd.

Het afvaardigen van die noodverordening werd aangevochten door de boeren. Het was volgens hun jurist een te sterke inperking van het demonstratierecht, zei hij tijdens het kort geding dinsdag. De gemeente Raalte vond de situatie dreigend nadat hooibalen en betonblokken werden aangevoerd en het protest groeide door de komst van een grote groep 'sympathisanten'. Ook werd volgens de gemeente door boeren geroepen dat het protest pas beëindigd zou worden met de komst van de ME.

De boeren zijn woensdag langs geweest bij de burgemeester. Beide partijen hebben een regeling getroffen, meldde ook de gemeente. Dat betekent dat de boeren weer mogen demonstreren bij de betreffende distributiecentra in Raalte. Daarbij mag de toegang tot de terreinen van Jumbo niet meer volledig geblokkeerd worden.

Sinds donderdag staan er weer boeren bij de distributiecentra in Raalte. Jurist Max Hazekamp, die de boeren in de procedure bijstond, is blij met de regeling. "Er staan hier nu zo'n vijftig demonstranten en ze hebben hier afgelopen nacht ook geslapen. De demonstratie is voor onbepaalde duur en daar zijn we blij mee." Ook landbouwvoertuigen zijn toegestaan bij het protest, zei hij.

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) keurt de nieuwe actie af. "Elke vrachtwagen wordt tien minuten tegengehouden, dat is kennelijk de afspraak. De facto is dat nog steeds een blokkade. Vooral in de ochtend vertrekken veel vrachtwagens en het is voor te stellen dat dit al snel tot opstoppingen leidt. Dit is niet de oplossing en wij verwachten dat de gemeente ingrijpt."

Foto's

 • Davy
  Raamsman Transport B.V. Raalte
 • Davy
  Raamsman Transport B.V. Raalte
 • Davy
  Raamsman Transport B.V. Raalte
 • J.Roeland
  Simon Loos


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions