Clicky


Haringvlietbrug in nacht van 18 op 19 juli afgesloten

Haringvlietbrug in nacht van 18 op 19 juli afgesloten

NUMANSDORP - De Haringvlietbrug (A29) is in de nacht van 18 op 19 juli van 22.00 uur tot 05.00 uur in beide richtingen afgesloten voor alle weggebruikers van de hoofdrijbaan en de parallelbaan. Rijkswaterstaat gaat klemmen vastzetten waarmee de brugklep van de Haringvlietbrug is bevestigd aan het wegdek.

Uit recente inspectie blijkt dat een aantal klemmen op een lastig te bereiken positie aangedraaid moeten worden om te voorkomen dat ze lostrillen.

Voor deze werkzaamheden moet de klep geopend zijn en is de Haringvlietbrug gestremd voor het wegverkeer. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken, wordt dit werk in de nacht uitgevoerd. Het is niet mogelijk om dit te combineren met het werk aan de barriers. Voor de werkzaamheden aan de barriers moet de brug juist gesloten zijn.

Omdat de maatregelen laat op de avond en ’s nachts plaatsvinden, treft Rijkswaterstaat geen aanvullende maatregelen voor (brom)fietsers en tractoren. De werkzaamheden hebben geen invloed op de reguliere bedientijden voor de hoge scheepvaart.

Omleidingsroutes

Verkeer vanuit Rotterdam naar Bergen op Zoom:

  • Omleiding via de snelwegen A15, A16, A17 of A59. Of via de snelwegen A29 en A16, of de autoweg N217

Verkeer vanuit Bergen op Zoom naar Rotterdam:

  • Omleiding via de A59/A17, A16, A15. Of via de A16, N217, A29.

Verkeer vanuit Rotterdam richting Zierikzee:

  • Omleiding via de A15 of de autoweg N57. In omgekeerde richting Zierikzee-Rotterdam is dit de N57, A15.

Voor verkeer dat wordt omgeleid via A29 afslag Oud Beijerland, N217, A16 is de Kiltunnel in beide richtingen tolvrij gemaakt.