Clicky


 


Vakantie begint in noorden, files verwacht

Vakantie begint in noorden, files verwacht
15-07-2022 08:46 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DEN HAAG - Kinderen in het noorden van het land beginnen vrijdag aan hun zomervakantie. De ANWB waarschuwt voor topdrukte op de wegen in Europa. Mensen die zaterdag of zondag met de auto op vakantie gaan, kunnen daarom het beste 's middags vertrekken, zegt de bond.

Onder de regio noord vallen de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Noord-Holland, vrijwel heel Flevoland, het Gelderse Hattem en het Utrechtse Eemnes. In het midden van het land was de vakantie vorige week al begonnen. In het zuiden hebben kinderen nog een laatste week school voor de boeg, voordat ook zij aan hun vakantie kunnen beginnen.

De ANWB verwacht in België grote drukte bij Luik. Daar is door werkzaamheden aan de E25 de weg in beide richtingen dicht. In Frankrijk worden zaterdagochtend files verwacht op de Autoroute du Soleil, de snelweg van Parijs naar Lyon en Marseille. De route A10/A63 Parijs-Tours-Bordeaux naar Spanje stroomt in de loop van de ochtend vol. In Duitsland en Oostenrijk moeten reizigers rekening houden met files rond de steden Hamburg, München en Salzburg. Op ruim 900 plaatsen wordt aan de weg gewerkt. Ook bij de Gotthardtunnel in Zwitserland en in het noorden van Italië kan het erg druk op de weg worden.

Eind augustus gaan kinderen in het midden en noorden van het land weer naar school, begin september start het nieuwe schooljaar in het zuiden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,291
Diesel2,105

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions