Clicky

 
Transport Online - OM seponeert aangifte Gündoğan tegen partijleden Volt

OM seponeert aangifte Gündoğan tegen partijleden Volt

OM seponeert aangifte Gündoğan tegen partijleden Volt
14-07-2022 19:24 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

AMSTERDAM - Het Openbaar Ministerie heeft de aangifte van Tweede Kamerlid Nilüfer Gündoğan tegen de partij Volt, partijleider Laurens Dassen en dertien andere personen geseponeerd. Een woordvoerder bevestigde berichtgeving hierover van het AD.

Het OM seponeerde de zaak onder meer omdat er veel getuigen gehoord moeten worden en de dienst daar niet genoeg capaciteit voor heeft. Het Openbaar Ministerie vindt dat het geschil tussen Gündoğan en Volt op een andere manier moeten worden opgelost dan via de strafrechtelijke weg.

Gündoğan laat op Twitter weten de afweging van het OM juist als erkenning te zien, aangezien het haar heeft laten weten "dat het mogelijk is dat één of meer van de personen en of de vereniging van Volt zich schuldig hebben gemaakt aan smaad jegens u". Ze zegt het te willen afhandelen via de civiele rechter.

Gündoğan deed eind februari aangifte van smaad en laster tegen haar oude partij, Dassen en dertien personen nadat die haar hadden beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. Vanwege die beschuldigingen was ze door Volt geschorst uit de fractie. Gündoğan vocht dat besluit met succes aan bij de rechter. De partij besloot haar uiteindelijk te royeren, mede vanwege haar aangifte.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden