Clicky

 
Transport Online - Belgische sportartsen laken coronatests in Tour de France

Belgische sportartsen laken coronatests in Tour de France

Belgische sportartsen laken coronatests in Tour de France
14-07-2022 17:15 | Sport | auteur ANP

BRUSSEL - Minstens een deel van de coronatests die bij de Tour de France door de organisator ASO worden afgenomen, voldoet niet aan de eisen. Dat oordeelt de vereniging voor sport- en keuringsartsen in België. De SKA, zoals de organisatie heet, beroept zich op bronnen binnen de Tour. "Het is gevaarlijk voor de renners en de andere medewerkers bij de ploegen", stelt de SKA.

Het coronavirus waart rond, waardoor er volop wordt getest in de Tour: door de ploegen en, rond rustdagen, door de organisatie in samenwerking met de internationale wielrenunie UCI. Maandag bleek er na de controles geen enkele besmetting te zijn. "De SKA heeft begrepen van diverse ploegen, ploegartsen en renners dat de coronatests die ASO afneemt niet volgens een strak protocol verlopen en dat het staafje vaak niet diep genoeg in de neus wordt gestoken", meldt de vereniging, die daarom twijfelt aan een deel van de testresultaten. "Gelukkig zijn er heel wat ploegartsen die hun verantwoordelijk nemen en de tests overdoen, vaak op verzoek van renners die ook weinig vertrouwen in de ASO-aanpak hebben."

Tom Teulingkx, sportarts en voorzitter van SKA, noemt de aanpak "een organisatie als de ASO onwaardig". Hij zegt al langer geruchten te horen over de onzorgvuldigheid van de tests bij wielerwedstrijden. "Je geeft de sporters en hun omgeving een vals gevoel van veiligheid. Covid-19 is een ziekte, geen blessure", aldus Teulingkx.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,935
Diesel1,909

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden