Clicky

 
Transport Online - LZV van D-TEC nu ook geschikt voor Duitsland

LZV van D-TEC nu ook geschikt voor Duitsland

LZV van D-TEC nu ook geschikt voor Duitsland
14-07-2022 13:48 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

KESTEREN - Trailerbouwer D-TEC introduceerde in samenwerking met Van der Most Transport de eerste LZV-combinatie die zowel geschikt is voor het rijden in Nederland als in Duitsland. Naast de technische aanpassing die nodig is voor het rijden in Duitsland kent de nieuwe LZV-combinatie ook een lager leeggewicht.

De LZV-combinatie van D-TEC is geschikt voor 3 x 20 ft containers of 1 x 20 ft en 1 x 40 ft container. Het voorste deel bestaat uit een Combidolly met daarachter een Flexitrailer, Portmaster of een 40 ft chassis. "Onze klanten bepalen zelf welke combinatie zij wensen. De ene klant gebruikt de LZV voornamelijk als combinatie, terwijl de andere klant veel wisselend werk heeft en soms ook alleen de tweede oplegger inzet voor transport. Die flexibiliteit is voor sommige klanten heel belangrijk", aldus D-TEC directeur Gerrit van Vlastuin.

Dertig procent lagere CO2-uitstoot bij LZV’s

Van der Most Transport koos bij deze LZV voor een Combidolly met een vast 40 ft chassis om een zo laag mogelijk leeggewicht te creëren. Dit lage leeggewicht is onder andere bereikt doordat D-TEC zijn Combidolly herontwikkelde, wat resulteerde in een gewichtsbesparing van circa 200 kg.

"In combinatie met een lichtgewicht vast 40 ft chassis van D-TEC hebben we het optimum bereikt qua leeggewicht met een besparing van 1.500 kg ten opzichte van onze andere LZV-combinaties", aldus Mark van der Most van Van der Most Transport.

"Deze gewichtsbesparing was noodzakelijk om een LZV-combinatie ook geschikt en interessant te maken voor transporten naar Duitsland. Dit heeft onder meer te maken met het beperkte maximumgewicht in Duitsland: 40 ton bij wegtransport. Wij vinden het belangrijk om op de trajecten waar LZV’s zijn toegestaan deze nieuwe LZV ook te benutten. Het grote voordeel van een LZV-combinatie is dat we meer lading mee kunnen nemen en dat de CO2-uitstoot circa 30 procent lager ligt dan bij een reguliere combinatie."

Deep-sea container specialist

Van der Most Transport is gespecialiseerd in het wegvervoer van alle type deep-sea containers. De relatie met D-TEC begon in 1993 met de levering van de eerste Combitrailer. Daarna volgde al snel leveringen van multifunctionele containerchassis. Omdat Van der Most Transport een belangrijke afnemer voor D-TEC is op de Nederlandse thuismarkt, wordt het transportbedrijf door de trailerfabrikant betrokken bij nieuwe ontwikkelingen.

D-TEC zelf ontwikkelt en produceert al ruim 30 jaar containerchassis. De trailerfabrikant levert een uitgebreid programma van containertrailers, waaronder de bekende Flexitrailers, Combitrailers en Portmasters die worden afgezet in heel Europa. De laatste jaren werkte de fabrikant hard om zijn productgamma verder uit te breiden met onder andere vaste chassis voor 40 of 45 ft containers en tankcontainerchassis voor 20 ft en 2030 ft (swap)containers.

Foto's

 • CSE
  CSE
 • CSE
  CSE
 • CSE
  CSE
 • N. van Leeuwen Transport
  N. van Leeuwen Transport
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,081
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden