Clicky


NPO vraagt om onderzoek salarisvoorstel Jeroen Pauw in 2019

NPO vraagt om onderzoek salarisvoorstel Jeroen Pauw in 2019
14-07-2022 13:20 | Showbizz | auteur ANP

HILVERSUM - [update 18:50 uur] NPO-voorzitter Frederieke Leeflang heeft het Commissariaat voor de Media (CvdM) gevraagd onderzoek te doen naar een salarisvoorstel dat Jeroen Pauw in 2019 deed bij BNNVARA voor het programma Op1. Dat bevestigt een woordvoerder van de NPO na berichtgeving van BNR.

De woordvoerder wijst erop dat het CvdM eerder al een onderzoek naar het beloningskader van de NPO heeft aangekondigd. "Leeflang heeft naar aanleiding van de vragen van BNR aan het CvdM gevraagd om deze specifieke casus rond Op1 en Jeroen Pauw daar ook onderdeel van te laten zijn", aldus de woordvoerder.

BNR zegt een vertrouwelijke mail in bezit te hebben waarin de zaakwaarnemer van Pauw niet alleen een presentatiecontract voorstelde maar ook een afnamegarantie van het productiebedrijf TVBV, waar Pauw op dat moment directeur van was. Het zou ervoor zorgen dat Pauw meer zou verdienen dan wettelijk is toegestaan voor presentatoren van de publieke omroep. Uiteindelijk wees de omroep het voorstel af, maar TVBV kreeg alsnog de productieopdracht voor de dagelijkse talkshow Op1.

"In 2020 zijn er na een publicatie in NRC Handelsblad Kamervragen gesteld over dit onderwerp, die ook te maken hadden met de totstandkoming van Op1", zegt de NPO-woordvoerder. Toenmalig minister Arie Slob heeft destijds gezegd dat gehandeld is op basis van het beloningskader. "De vragen en stellingen die BNR nu heeft voorgelegd, hebben betrekking op het beloningskader en vooral op de totstandkoming van de talkshow Op1, die door meerdere omroepen wordt gemaakt."

De NPO is van mening dat de casus die nu door BNR is voorgelegd het best beoordeeld kan worden door een onafhankelijk toezichthouder, laat de woordvoerder weten. "Daarom is besloten om het CvdM te vragen om in het recent aangekondigde onderzoek naar het functioneren van het beloningskader ook aandacht te besteden aan de casus die nu is voorgelegd."

In een reactie laat Pauw weten dat hij voor zijn presentatiewerkzaamheden voor de Publieke Omroep altijd betaald is volgens of onder de daarvoor geldende norm. Daarnaast zegt Pauw dat hij "in de besproken periode geen aandeelhouder van TVBV was, geen directiefunctie had en niet betrokken of verantwoordelijk was voor de zakelijke koers van TVBV. Er is en was dus ook geen sprake van ‘mijn’ bedrijf". Wel is Pauw inhoudelijk bij het bedrijf betrokken. Hij bedenkt programma's, begeleidt redacties en coacht presentatoren en krijgt hiervoor betaald.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions