Clicky

 
Transport Online - BYD levert voor het eerst elektrisch aangedreven 13-meterbus met lage instap in Spanje

BYD levert voor het eerst elektrisch aangedreven 13-meterbus met lage instap in Spanje

BYD levert voor het eerst elektrisch aangedreven 13-meterbus met lage instap in Spanje
14-07-2022 10:58 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

MADRID - BYD, wereldleider als producent van voertuigen met alternatieve aandrijving en accupakketten, heeft recent een order otnvangen voor vijftien volledig elektrisch aangedreven bussen van Empresa de Blas y Cia. S.A. Dit openbaarvervoerbedrijf is de Spaanse dochteronderneming van Arriva.

De order bestaat uit twaalf BYD 12-meterbussen met lage vloer en drie BYD 13-meterbussen met lage instap. Het is de eerste order ooit van de 13-meterbus op het Iberisch schiereiland. De aflevering van de elektrisch aangedreven bussen zal plaatshebben in 2023, waarna de bussen in gebruik worden genomen in Alcorcón, een voorstad van Madrid.

De nieuwste BYD elektrisch aangedreven 12-meterbus met lage vloer

Arriva, een nieuwe klant van BYD, zal de bussen dagelijks inzetten in de populaire stad Alcorcón, dat ten zuidwesten van Madrid ligt. Arriva verzorgt daarnaast buslijnen op enkele trajecten tussen de steden Alcorcón en Mostoles naar Madrid, waarvoor de 13-meterbussen van BYD zullen worden ingezet.

De twee varianten van de elektrisch aangedreven BYD-bus beschikken over een aantal nieuwe eigenschappen. BYD’s bestseller, de 12-meterbus met lage vloer, heeft nieuwe BYD ijzer-fosfaattechnologie aan boord waardoor de 422 kWh-accu’s een bereik van 300 kilometer mogelijk maken op één acculading. Het comfort voor de passagiers is van hoog niveau, onder andere door zaken als sfeerverlichting, usb-oplaadpunten en geluidsdempende vloerbedekking. De veiligheid voor de chauffeur is eveneens verbeterd door het gebruik van nieuw ontwikkeld veiligheidsglas rond de cabine.

De nieuwste BYD 13-meterbus met lage instap

De volledig elektrisch aangedreven 13-meterbus met lage instap van BYD maakt zijn debuut op het Iberisch schiereiland met de nieuwe generatie van BYD’s ijzer-fosfaatbatterij aan boord. Die zorgt voor een groter bereik, een geoptimaliseerde levensduur en is bovendien uiterst veilig. Daarnaast is de bus voorzien van BYD’s innovatieve 6-in-1-controller, waarmee het gehele ecosysteem van de bus wordt geregeld met verbeterde betrouwbaarheid en onderhoudsefficiëntie als resultaat. Ook het Battery Thermal Management System draagt bij aan de betrouwbaarheid in zowel extreem koude als warme omstandigheden, en dat is ideaal in het Spaanse klimaat.

Veiligheid speelt al vanaf de basis van het ontwerp een belangrijke rol bij BYD. De 13-meterbus met lage instap heeft een versterkte interne structuur en een intelligent waarschuwingssysteem om de veiligheid en stabiliteit van de bus te vergroten. Aandacht voor detail is zowel in het exterieur als het interieur terug te vinden: naast een modern uiterlijk heeft de bus een comfortabel, veilig en klimaatvriendelijk interieur waar de passagiers van profiteren.

Met dank aan de toonaangevende accutechnologie en de excellente prestaties zijn de uitstootvrije bussen van BYD de eerste keus van de grote Europese busbedrijven. BYD heeft inmiddels meer dan 200 elektrisch aangedreven bussen afgeleverd op het Iberisch schiereiland, die gezamenlijk al ruim 8,5 miljoen kilometer hebben gereden en daarmee zo’n 9.000 ton CO2 hebben bespaard.

Antonio Cendrero, CEO van Arriva, zegt over de order: “Ons doel is om onze klanten een zo hoog mogelijk serviceniveau te bieden. De aankoop van deze bussen is een snelle stap voorwaarts in ons plan voor emissievrije mobiliteit en hiermee breiden we onze elektrisch aangedreven vloot uit met de allernieuwste technieken op het gebied van duurzaamheid, veiligheid en efficiëntie.”

Joaquín Bellido, verkoopdirecteur van BYD Iberia eBus vult aan: “De eerste order ooit van onze elektrische 13-meterbus op het Iberisch schiereiland bevestigt BYD’s succes en groei in de groeiende markt in Europa. We werken hard aan de uitbreiding van onze vloot elektrisch aangedreven bussen om een uitstootvrij vervoersnetwerk in de regio op te zetten en de decarbonisatie in Spanje en Portugal een boost te geven.”

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,005
Diesel1,957

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden