Clicky

 
Transport Online - Apollo investeert 500 miljoen euro in Air France-KLM

Apollo investeert 500 miljoen euro in Air France-KLM

Apollo investeert 500 miljoen euro in Air France-KLM
13-07-2022 22:28 | Buitenland | auteur ANP

PARIJS - Investeerder Apollo Global Management steekt 500 miljoen euro in Air France-KLM. Dat bedrag gaat naar een tijdelijke dochteronderneming die een aantal reservemotoren van Air France-vliegtuigen bezit. Air France-KLM gebruikt het geld om een lening van de Franse staat versneld af te lossen.

Air France-KLM profiteert door de investering van lagere financieringskosten, terwijl Apollo geen aandelen krijgt in het luchtvaartconcern. Ook aan de bedrijfsvoering verandert niets. Apollo ontvangt de eerste drie jaar 6 procent rente over zijn investering. In de jaren daarna stijgt dat bedrag, maar Air France kan de investering op ieder moment na die drie jaar terugbetalen.

De investering van Apollo is onderdeel van herfinancieringsmaatregelen die Air France-KLM begin dit jaar aankondigde. Daarbij werd ook een aandelenuitgifte aangekondigd die inmiddels is geweest. De Nederlandse staat kocht daarbij ook extra aandelen om te zorgen dat het belang in Air France-KLM niet verwaterde. Dat Nederland honderden miljoenen uittrok die gebruikt werden om Franse staatssteun af te betalen, leverde wel wat politiek gedoe op.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  PH-BXU (MSN 33028)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,080
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden