Clicky

 
Transport Online - Elektrisch zustermerk Volvo, Polestar, ziet verkoop ruimschoots verdubbelen

Elektrisch zustermerk Volvo, Polestar, ziet verkoop ruimschoots verdubbelen

Elektrisch zustermerk Volvo, Polestar, ziet verkoop ruimschoots verdubbelen
13-07-2022 15:54 | Auto | auteur ANP

BEESD - [update 16:19 uur] Polestar, het elektrische zustermerk van de Zweedse automaker Volvo Cars, heeft de verkoop in het eerste halfjaar ruimschoots zien verdubbelen. In totaal werden 21.200 auto's verkocht, een stijging van 125 procent vergeleken met de eerste jaarhelft van vorig jaar. In Nederland verkocht Polestar in de eerste zes maanden van dit jaar ruim 900 auto's. In totaal rijden er 6731 Polestars in Nederland.

Het bedrijf, dat eind vorige maand een beursnotering kreeg aan de Amerikaanse Nasdaq, herhaalt zijn doelstelling om voor heel 2022 in totaal 50.000 auto's af te leveren. "Ik heb er alle vertrouwen in dat het sterke momentum dat we dit jaar hebben gezien in naamsbekendheid en verkoopcijfers de komende jaren krachtig zal aanhouden naarmate we meer baanbrekende modellen gaan onthullen", zegt Thomas Ingenlath, directeur bij Polestar.

Het bedrijf heeft het aantal markten waar het wereldwijd actief is uitgebreid van 19 naar 25 in het afgelopen halfjaar. Het aantal verkooplocaties steeg van 103 naar 125. Tegen eind 2022 worden er wereldwijd nog eens zo’n 30 geopend. "Het aantal testritaanvragen steeg met meer dan 210 procent, een belangrijke indicatie van de groeiende interesse in het merk", aldus Polestar.

Foto's

 • Lelieveld Transport
  Lelieveld Transport
 • DHL
  DHL
 • CSE
  CSE
 • CSE
  CSE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden