Clicky

 
Transport Online - Bild: Lufthansa schrapt nog eens 2000 vluchten deze zomer

Bild: Lufthansa schrapt nog eens 2000 vluchten deze zomer

Bild: Lufthansa schrapt nog eens 2000 vluchten deze zomer
13-07-2022 15:33 | Buitenland | auteur ANP

FRANKFURT - [update 16:18 uur] Luchtvaartmaatschappij Lufthansa gaat nog eens ongeveer 2000 vluchten extra schrappen tot eind augustus als gevolg van personeelstekort. Het gaat vooral om binnenlandse vluchten, volgens de Duitse luchtvaartmaatschappij. De meeste daarvan vertrekken van de luchthavens van Frankfurt en München. Vluchten naar vakantiebestemmingen en intercontinentale vluchten blijven grotendeels buiten schot.

Het is de derde keer dat er deze zomer vluchten worden geschrapt. Eerder schrapte de grootste Duitse vliegtuigmaatschappij al meer dan 3000 vluchten. Dat gebeurde na een golf van coronabesmettingen in Duitsland, waardoor het personeelstekort verder toenam. Daar kwamen later nog eens circa 800 vluchten bij. Ook beperkte Lufthansa toen al de kaartverkoop.

Niet alleen Lufthansa kampt met personeelstekorten. De hele luchtvaartindustrie inclusief luchthavens, grondafhandelingsdiensten en de luchtverkeersleiding heeft daar last van. In de luchtvaartsector werden tijdens de coronacrisis massaal banen geschrapt en nu heeft de sector moeite om nieuwe mensen te werven. De Europese luchtvaartmaatschappijen zien daarbij een sterke inhaalvraag naar tickets nu de reisbeperkingen na twee jaar van coronamaatregelen zijn opgeheven.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,068
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden