Clicky

 
Transport Online - Algerabrug vanaf windkracht 6 niet meer geopend voor scheepvaart

Algerabrug vanaf windkracht 6 niet meer geopend voor scheepvaart

Algerabrug vanaf windkracht 6 niet meer geopend voor scheepvaart
13-07-2022 10:05 | Stremmingen | auteur Redactie | Esther van der Wal

KRIMPEN AAN DE IJSSEL - De Algerabrug (N210) in Krimpen aan de IJssel over de Hollandsche IJssel wordt vanaf 1 juli 2022 vanaf windkracht 6 niet meer geopend voor de scheepvaart. De brug is een belangrijke schakel in de bereikbaarheid voor de Krimpenerwaard en bestaat uit een vast deel en een beweegbare basculebrug. Uit onderzoek blijkt dat het verouderde bewegingswerk van de basculebrug wordt overbelast.

Om de brug veilig te blijven gebruiken is een windbeperking noodzakelijk. Voorheen ging de brug vanaf windkracht 7 niet meer open en vanaf heden vanaf windkracht 6 niet meer.

Jaarlijks draait de brug zo’n 1800 keer. Door de maximale windkracht voor het openen van de brug te verlagen van windkracht 6 naar windkracht 5, gaat de brug naar verwachting circa 90 keer per jaar minder open.

De hinder zal voor schippers een uur tot een dag zijn. Dit is afhankelijk van de hoogte van de mast, hoe lang het boven windkracht 6 waait en van het soort schip: containerschip, zeilschip of bijzonder transport. Hoge scheepvaart kan omvaren via de vaarweg Noordzee, kleinere schepen kunnen ook omvaren via de vaarweg Lek en de vaarweg Amsterdam-Rijnkanaal. Beide omvaarroutes kosten zo’n 24 uur extra. De belangrijkste partijen in de scheepvaart hebben we hierover al geïnformeerd.

Voor een betere doorstroming van zowel de pleziervaart als het wegverkeer heeft Rijkswaterstaat wel al een gelijktijdige doorvaart ingevoerd. Plezierboten kunnen van twee kanten door de sluiskolk onder de brug doorvaren.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden