Clicky

 
Transport Online - Twitter klaagt Elon Musk aan omdat hij bedrijf niet overneemt

Twitter klaagt Elon Musk aan omdat hij bedrijf niet overneemt

Twitter klaagt Elon Musk aan omdat hij bedrijf niet overneemt
12-07-2022 23:33 | Financieel | auteur ANP/RTR

SAN FRANCISCO - Twitter klaagt de rijkste man van de wereld, Elon Musk, aan omdat hij afziet van de koop van de berichtendienst. Het bedrijf wil dat de rechter Musk dwingt alsnog tot de overname over te gaan voor de afgesproken 54,20 dollar per aandeel, melden Amerikaanse media.

Advocaten van Twitter hadden het besluit van Musk om de overname van het socialemediabedrijf te beëindigen al "ongeldig en onrechtmatig" genoemd in een brief aan de advocaten van de miljardair.

Musk ging eind april akkoord om Twitter voor 44 miljard dollar (43 miljard euro) van de beurs te halen, maar de Tesla-topman heeft besloten zich terug te trekken uit de overnamedeal. Hij heeft Twitter herhaaldelijk verweten dat het bedrijf nooit een goed antwoord heeft gegeven op de vraag hoeveel zogenoemde bots en spamaccounts er bestaan op de berichtendienst en welk deel zij uitmaken van het totale aantal gebruikers. De miljardair beweert dat Twitter gebruikersgegevens verkeerd heeft voorgesteld en dat het aantal spambots op het platform veel hoger is dan het bedrijf zelf zegt. Musk heeft volgens Twitter echter geen enkel bewijs voor deze bewering geleverd en de berichtendienst heeft het herhaaldelijk ontkend.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,081
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden