Clicky

 
Transport Online - Oranje-voetbalster Vivianne Miedema test positief op corona op EK

Oranje-voetbalster Vivianne Miedema test positief op corona op EK

Oranje-voetbalster Vivianne Miedema test positief op corona op EK
12-07-2022 19:26 | Sport | auteur ANP

LONDEN - Aanvalster Vivianne Miedema heeft als tweede speelster van het Nederlands elftal op het Europees kampioenschap voetbal in Engeland positief getest op corona. Eerder overkwam dat al Jackie Groenen. Ook Miedema is in isolatie gegaan, zo meldt de KNVB. "Wanneer ze geen klachten meer heeft en negatief test, kan ze weer aansluiten bij de selectie."

Het is de derde grote tegenslag voor Nederland. Eerder haakte ook al keepster Sari van Veenendaal geblesseerd af. Zij komt definitief niet meer in actie op het EK. Aniek Nouwen, die evenals Van Veenendaal in het openingsduel met Zweden geblesseerd uitviel, is in elk geval voor de tweede wedstrijd van woensdag tegen Portugal nog niet beschikbaar. "Het gaat wel al beter, maar morgen komt nog te vroeg", zei bondscoach Mark Parsons op een persconferentie. "Over zondag kan ik nog niks zeggen. Dat bekijken we van dag tot dag." Zondag speelt Oranje het laatste groepsduel tegen Zwitserland.

Met Miedema mist Oranje "een belangrijke leider", aldus Parsons. "Ze kan mensen meenemen in de wedstrijd. Dat zullen we missen, maar andere spelers kunnen dat ook." Eerder viel met aanvoerster Van Veenendaal al iemand weg die leiding kon geven aan de ploeg. Parsons zegt al te hebben overlegd over wie dit nu moet gaan doen, maar wil nog niet zeggen wie dat wordt. "Dat gaan we eerst met het team en de speelster zelf bespreken."

"We moeten verder en we gaan verder", zei Parsons. "Dit is een grote klap en de volgende wedstrijd wordt opnieuw een uitdaging. Met Portugal treffen we een georganiseerde tegenstander. Vanavond gaan we alle details nog bespreken, maar morgen zullen we er klaar voor zijn." Parsons zei, na de tegenslagen van de afgelopen dagen, in zo'n korte tijd nog nooit zoveel pech te hebben gehad.

Het Nederlands elftal speelde het eerste duel in Engeland gelijk tegen Zweden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,080
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden