Clicky

 
Transport Online - Drie doden, waaronder een vrachtwagenchauffeur, nadat vrachtwagen op file Duitse A2 is gereden [+foto's]

Drie doden, waaronder een vrachtwagenchauffeur, nadat vrachtwagen op file Duitse A2 is gereden

Drie doden, waaronder een vrachtwagenchauffeur, nadat vrachtwagen op file Duitse A2 is gereden [+foto's]
13-07-2022 08:39 | Ongevallen | auteur Redactie | Esther van der Wal

BURG - [update woe 08:36 uur] Op de Duitse A2 is dinsdag rond 12:40 uur een vrachtwagen op een file ingereden. Hierbij botste hij op een auto met caravan die door de klap op een vrachtwagen werd geduwd.

De vrachtwagen die het ongeval veroorzaakte en de auto met caravan vlogen vervolgens in brand. De vrachtwagenchauffeur en twee inzittenden van de auto kwamen bij het ongeval om het leven. De politie gaf aanvankelijk geen informatie over de hoeveelheid en de identiteit van de doden. Een andere vrachtwagenchauffeur is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

Zowel de vrachtwagen als de auto met caravan brandden volledig uit. Op de plaats van het ongeval vormde zich een dikke rookwolk. De brandweer begon vroeg in de middag met de reddingswerkzaamheden. Deze waren lastig omdat de auto volgens de politie een hybride voertuig was. Die moest vanwege de accu ondergedompeld worden in een speciale container, aldus een politiewoordvoerster.

Tijdens de bluswerkzaamheden was de A2 in beide richtingen volledig afgesloten. Het verkeer werd omgeleid in de richting van Hannover bij het knooppunt Burg-Zentrum en in de richting van Berlijn bij het knooppunt Lostau. Rond 20.40 uur werd de rijbaan richting Berlijn weer vrijgegeven. De rijbaan richting Hannover blijft vanwege schoonmaakwerkzaamheden voor onbepaalde tijd afgesloten, zo werd laat in de avond gezegd.

Klik hier voor foto's.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden