Clicky

 
Transport Online - Calandbrug (N15) langere tijd gestremd door werkzaamheden

Calandbrug (N15) langere tijd gestremd door werkzaamheden

Calandbrug (N15) langere tijd gestremd door werkzaamheden

ROTTERDAM - De werkzaamheden aan de Calandbrug (N15) gaan langer duren dan eerder werd gedacht. Door de omvang en het specialistische karakter van deze werkzaamheden is een speciale aannemer ingehuurd. Hollandia B.V. komt nu met een realistischere planning. De aannemer geeft aan dat de Calandbrug zeker niet voor de kerst van 2022 opengaat voor het wegverkeer, meldt Rijkswaterstaat

Een specifieke datum is nog niet te geven omdat er nog enkele onzekerheden zijn. De zware onderdelen, complexe omstandigheden en het vinden van gespecialiseerde bedrijven, personeel en materieel zorgt ervoor dat deze werkzaamheden langer gaan duren dan eerder werd gedacht.

Storing aan de brug

Op 10 mei 2022 is bij een reguliere inspectie een storing aan de brug geconstateerd. De kogellagers van het omloopwiel waren in twee torens van de brug kapot. Daardoor kan de brug niet meer bediend worden en is besloten deze in open stand te zetten zodat scheepvaart door kan gaan. Sinds die tijd is de Calandbrug niet toegankelijk voor automobilisten, fietsers en voetgangers.

In eerste instantie leek het erop dat Rijkswaterstaat twee van de vier lagers moest vervangen. Inmiddels is duidelijk dat ook de lagers in de andere torens in verminderde staat zijn, waardoor ook deze gelijk worden vervangen. Dit doet Rijkswaterstaat nu omdat anders weggebruikers in 2023 de brug opnieuw een lange tijd niet kunnen gebruiken.

Omrijdroutes

Zowel ProRail als Rijkswaterstaat betreurt het feit dat de brug nu nog langer dicht zal blijven. "We begrijpen dat dit voor veel overlast zorgt voor met name de inwoners van Rozenburg. We hebben omleidingsroutes ingesteld", aldus Rijkswaterstaat.

Het wegverkeer kan omrijden via de Thomassentunnel. Gevaarlijke stoffenvervoer en langzaam verkeer kan omrijden via het onderliggende wegennet. Dat is de route over de Rozenburgsesluis, dus de Theemsweg en de Neckarweg. Fietsers en voetgangers worden ook omgeleid via de fiets- en voetpaden langs dezelfde route.

Regeling en nadeelcompensatie

Er is op dit moment ook een regeling beschikbaar om de gevolgen van de stremming voor de gebruikers te beperken. Het busvervoer van en naar Rozenburg wordt op dit moment gecompenseerd door gebruik van een app.

Mensen en bedrijven die financieel nadeel ondervinden door de storing van de Calandbrug kunnen in sommige situaties gebruikmaken van een nadeelcompensatie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,968
Diesel1,869

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden