Clicky

 
Transport Online - Japan neemt afscheid van vermoorde oud-premier Shinzo Abe

Japan neemt afscheid van vermoorde oud-premier Shinzo Abe

Japan neemt afscheid van vermoorde oud-premier Shinzo Abe
12-07-2022 10:22 | Buitenland | auteur ANP/AFP/RTR

TOKIO - In Tokio wordt dinsdag door naasten afscheid genomen van de vermoorde oud-premier Shinzo Abe (67). Hoewel de uitvaartdienst in een tempel besloten is, staan buiten rijen met rouwende Japanners die Abe de laatste eer willen bewijzen.

Na de ceremonie wordt Abes lichaam langs onder meer zijn voormalige ambtswoning en het parlement in Tokio gereden. Ook bij het hoofdkantoor van Abes Liberaal Democratische Partij (LDP) zijn Japanners bijeen om de oud-premier te herdenken. Op een later moment worden mogelijk nog publieke herdenkingen gehouden.

Abe werd vrijdag van enkele meters afstand beschoten tijdens een verkiezingstoespraak in de stad Nara. De verdachte, een 41-jarige man, heeft de moord bekend en tegen de politie verklaard dat hij een wrok tegen de politicus koesterde vanwege diens vermeende banden met een religieuze organisatie.

Abe was de langstzittende premier van Japan. Hij stapte in 2020 op vanwege gezondheidsproblemen. De moordaanslag werd al snel door wereldleiders veroordeeld. Japan heeft meer dan 1700 condoleanceberichten van 259 landen, gebieden en internationale organisaties ontvangen, meldt de minister van Buitenlandse Zaken dinsdag.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden