Clicky

 
Transport Online - Drie personen aangehouden in Waalwijk en Rotterdam vanwege belastingfraude

Drie personen aangehouden in Waalwijk en Rotterdam vanwege belastingfraude

Drie personen aangehouden in Waalwijk en Rotterdam vanwege belastingfraude
11-07-2022 17:17 | Misdaad | auteur Redactie | Esther van der Wal

DEN HAAG - De FIOD heeft vandaag, maandag 11 juli, twee mannen en een vrouw aangehouden en meerdere doorzoekingen verricht. De verdachten, een 38-jarige man uit Waalwijk, een vrouw van 44 en een man van 47 uit Rotterdam worden verdacht van belastingfraude en valsheid in geschrift. Het drietal is na hun aanhouding meegenomen voor verhoor.

Er hebben doorzoekingen plaatsgevonden in drie woningen in Waalwijk en Rotterdam en een bedrijfspand in de gemeente Waalwijk, meldt de FIOD. Er is beslag gelegd op digitale en fysieke administratie, gegevensdragers, telefoons en contant geld.

 De FIOD startte het strafrechtelijk onderzoek na een controle van de Belastingdienst. Bij de vermoedelijke fraude waren meerdere bedrijven, die in hout handelden, betrokken. De verdachten deden op naam van deze ondernemingen onjuiste aangiften omzetbelasting. Vermoedelijk werden door het drietal valse facturen aan de Belastingdienst overlegd waardoor er ten onrechte ruim 945.000 euro voorbelasting werd teruggevraagd. Doordat niet het volledige bedrag is uitgekeerd bedraagt het vermoedelijke nadeel voor de schatkist bijna 520.000 euro.

Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden