Clicky


Aanrijding met drie vrachtwagens en meerdere auto's op Zwitserse A1

Aanrijding met drie vrachtwagens en meerdere auto's op Zwitserse A1 [+foto's]
11-07-2022 18:56 | Ongevallen | auteur Redactie | Esther van der Wal

ZÜRICH - [update 18:52 uur] Op de Zwitserse A1 bij de afslag Zürich Seebach in de richting van Bern heeft maandagmiddag een ernstige aanrijding plaatsgevonden. Daarbij waren drie vrachtwagens en meerdere auto's betrokken, aldus de politie van Zürich. Vier personen zijn lichtgewond geraakt.

Het ongeval gebeurde even voor 15.00 uur, aldus een politiewoordvoerder. Door nog onbekende oorzaak verliet een vrachtwagen zijn rijstrook, stak beide rijbanen over, kwam in aanrijding met de middengeleiderail en kantelde over op de tegemoetkomende rijbaan. Als gevolg hiervan waren er aansluitende aanrijdingen met twee andere vrachtwagens en vijf personenauto's in tegengestelde richting.

De exacte oorzaak van het ongeval wordt onderzocht door de politie van Zürich. Volgens de eerste bevindingen staat een technische oorzaak voorop in het onderzoek.

Door het ongeval was de A1 richting Bern tot ongeveer 17.00 uur volledig afgesloten. Daarna kon het verkeer de plaats van het ongeval via één rijstrook passeren. In de richting van St. Gallen kon het verkeer grotendeels over één rijstrook passeren.

De tijdrovende bergingswerkzaamheden voor de vrachtwagens zijn momenteel aan de gang en zullen voor onbepaalde tijd duren, meldt de politie maandagavond. 

Klik hier voor een video