Clicky


 


Dashcam kopen: 7 Tips

Dashcam kopen: 7 Tips
11-07-2022 16:20 | Bedrijfsnieuws | auteur Verizon Connect

U kunt verschillende redenen hebben waarom u een dashcam wilt kopen. De voordelen zijn interessant voor zowel privé als zakelijk gebruik. Zo vinden jaarlijks nog te veel verkeersongelukken plaats, vaak veroorzaakt door onveilig rijgedrag. Bij onveilig rijgedrag is context belangrijk. Dashcamvideo helpt om beter te begrijpen wat er voor en na het incident is gebeurd. Daarnaast heeft u met dashcam beelden direct bewijsmateriaal. Ook wanneer iemand een valse aangifte tegen u doet.

Genoeg reden om een dashcam te overwegen. Maar wat zijn de mogelijkheden? Met een enorm aanbod aan functionaliteiten en soorten kunt u een dashcam kopen afgestemd op uw wensen en behoeften.

Functionaliteiten om op te letten bij het kopen van een dashcam

Steeds meer dashcams zijn uitgerust met high tech en innovatieve functionaliteiten. Het kan zijn dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Want waar moet u beginnen? Wij geven 7 tips waar u op moet letten bij het kopen van een dashcam.

1. Bepaal het doel voor het gebruik van de dashcam

Bij het kopen van een dashcam heeft u keuze uit verschillende mogelijkheden en prijzen. Ga eerst na waar u de dashcam voor wilt gebruiken. Wilt u een dashcam kopen puur voor privé gebruik? Dan zijn vrijwel alle dashcams geschikt. De meeste modellen hebben een prima filmkwaliteit. Wilt u een model die ook uw voertuig beveiligd tijdens het parkeren? Koop dan een dashcam met een parkeerstand of een parkeermodus. Bij het waarnemen van een beweging of trilling start een korte opname.

Bedrijven met wagenparken kiezen voor dashcams die gebruik maken van slimme video om de bedrijfsvoertuigen te beschermen en bestuurders te coachen. Met de toenemende mogelijkheden is het niet vreemd dat deze steeds populairder worden. Aan de hand van de vastgelegde videobeelden kan een wagenparkbeheerder bepalen hoe serieus een incident was en de bestuurder van het zakelijke voertuig aanspreken op zijn of haar rijgedrag. Het is zelfs mogelijk om dashcambeelden te combineren met wagenparkgegevens. Zo krijgt u een compleet beeld van het rijgedrag.

2. Dashcam kopen met een goede videokwaliteit

Ongeacht of u een dashcam koopt voor privé of zakelijk gebruik, videokwaliteit is belangrijk. Komt u in een verkeersongeluk terecht en uw dashcam heeft dit vastgelegd? Dan kunt u deze beelden als bewijsmateriaal gebruiken. Kwaliteit van het beeldmateriaal zorgt dat de verzekering of politie de beelden ook echt kunnen gebruiken. Denk aan opnames in high-definition in 720p of 1080p.

3. Bepaal of u een 1CH of 2CH dashcam wilt kopen

Dashcams zijn onder te verdelen in 1CH en 2CH. Ch staat voor channels. In dit geval het aantal camera’s of kanalen. 1CH is een dashcam met één camera die wordt gebruikt om de voorzijde van het voertuig te filmen. Een 2CH heeft een tweede losse camera voor de voor- en achterzijde van het voertuig. Door middel van een langere kabel staan de twee camera’s met elkaar in verbinding.

Heeft u een bus met werkmaterialen achterin? Of rijdt u in een vrachtwagen? Met het toenemend aantal inbraken of illegaal meeliften is een 2CH dashcam voor de extra veiligheid geen verkeerde keuze.

4. Extra functionaliteiten

Wanneer u een dashcam koopt kunt u deze uitrusten met aanvullende functionaliteiten op basis van uw wensen en behoeften. Het gaat om extra functionaliteiten die niet standaard op iedere dashcam aanwezig zijn. Niet iedere optie is noodzakelijk. Zo kunt u aanvullend kiezen voor:

  • GPS: door middel van GPS krijgen wagenparkbeheerders zicht op het rijgedrag van de chauffeurs en bestuurders. Het biedt zicht op de snelheid, locatie en afgelegde route.
  • Touchscreen: voor een makkelijke bediening van de dashcam.
  • Wifi of 4G: Wifi maakt het mogelijk om de beelden draadloos te bekijken en met 4G kan op afstand ingelogd worden om een live update te krijgen.
  • Opslagruimte: de maximale capaciteit van de SD kaart en hoeveel uur aan opnames opgeslagen kan worden.
  • Night vision: duidelijk beeldmateriaal wanneer bestuurders ‘s avonds of ‘s nachts rijden.

5. Een zwaartekracht sensor mag niet ontbreken bij het kopen van uw dashcam

De zwaartekracht sensor (G-sensor) is een van de meer geavanceerde functies. Dit is een belangrijke functie die wordt geactiveerd bij een bepaalde beweging, trilling of schok. De sensor registreert deze beweging. Daarnaast beveiligd het onmiddellijk de video-opname zodat deze niet wordt overschreven of verwijderd. Het is een effectieve manier om uw voertuig te beschermen tegen inbraak, vandalisme of diefstal.

6. Lees reviews voor u een dashcam koopt

U heeft een beeld waar u de dashcam voor wilt gebruiken en over welke functionaliteiten deze moet beschikken. Toch blijven er veel verschillende opties over, vaak in uiteenlopende prijsklassen. Zo beschikt een duurdere dashcam over een betere softwareontwikkeling, wat zorgt voor een betere klantervaring. Maar is het ook echt beter? Daarom is het onze tip om op voorhand goed de reviews en gebruikerservaringen door te nemen.

7. Montage en installatiemogelijkheden

Na de koop van een dashcam moet u deze monteren en installeren. Ook hierbij is de soort montage afhankelijk van het gekochte model. Daarnaast moet u deze zo ophangen en installeren dat de dashcam het zicht niet belemmert en dat wordt opgenomen wat u op wilt nemen. Over het algemeen monteert u de dashcam eenvoudig met een zuignap of semi-permanente kleefbevestiging.

Afhankelijk van uw reden om een dashcam te kopen is het belangrijk om rekening te houden met de mogelijkheden. Wat past het beste en welke functionaliteiten mogen niet ontbreken? Laat u goed informeren bij het kopen van een dashcam. Raadpleeg ook een expert om te bespreken welke dashcam modellen het beste aansluiten bij uw wensen.


Dit was een gesponsord artikel. Ook geïnteresseerd in de mogelijkheden om een gesponsord artikel te plaatsen? Neemt u vrijblijvend contact op!

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,291
Diesel2,105

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions