Clicky

 
Transport Online - Drie verdachten aangehouden voor belastingfraude

Drie verdachten aangehouden voor belastingfraude

Drie verdachten aangehouden voor belastingfraude
11-07-2022 16:11 | Misdaad | auteur Redactie

UTRECHT - De FIOD heeft op maandag twee mannen en een vrouw aangehouden en meerdere doorzoekingen verricht. De verdachten, een 38-jarige man uit Waalwijk, een vrouw van 44 en een man van 47 uit Rotterdam worden verdacht van belastingfraude en valsheid in geschrift, meldt de FIOD maandag.

Het drietal is na hun aanhouding meegenomen voor verhoor. Er hebben doorzoekingen plaatsgevonden in drie woningen in Waalwijk en Rotterdam en een bedrijfspand in de gemeente Waalwijk. Er is beslag gelegd op digitale en fysieke administratie, gegevensdragers, telefoons en contant geld.

De FIOD startte het strafrechtelijk onderzoek na een controle van de Belastingdienst. Bij de vermoedelijke fraude waren meerdere bedrijven, die in hout handelden, betrokken. De verdachten deden op naam van deze ondernemingen onjuiste aangiften omzetbelasting. Vermoedelijk werden door het drietal valse facturen aan de Belastingdienst overlegd waardoor er ten onrechte ruim 945.000 euro voorbelasting werd teruggevraagd. Doordat niet het volledige bedrag is uitgekeerd bedraagt het vermoedelijke nadeel voor de schatkist bijna 520.000 euro.

Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,005
Diesel1,957

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden