Clicky


Twee Nederlandse fietsers doodgereden in Midden-Frankrijk

Twee Nederlandse fietsers doodgereden in Midden-Frankrijk
11-07-2022 11:47 | Ongevallen | auteur ANP

CHAMBORD - Twee Nederlanders zijn vlak bij het beroemde kasteel van Chambord in Midden-Frankrijk om het leven gekomen toen ze op de fiets door een auto werden aangereden. Dat bevestigt het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken na berichtgeving door NU.nl en Franse media.

Een woordvoerder van het ministerie zei dat de slachtoffers een 68-jarige man en een 61-jarige vrouw zijn. Een automobiliste uit de regio reed zondagmiddag door het drukbezochte gebied rond het kasteel en schepte na een rotonde te zijn gepasseerd de twee fietsers, die op slag dood waren. De auto raakte vervolgens van de weg en botste tegen een boom.

De twee inzittenden van de auto moesten uit het wrak worden bevrijd, berichtten plaatselijke media. De bestuurster raakte gewond en is naar een ziekenhuis in het nabijgelegen Blois overgebracht. Haar passagier raakte levensgevaarlijk gewond en is naar een ziekenhuis in Tours gevlogen. De burgemeester is naar de plek van het ongeluk gegaan en noemde het ongeval "onbegrijpelijk". Het gebeurde op een rechte weg en de automobiliste had de zon in de rug.