Clicky

 
Transport Online - Sigrid Kaag uit bewondering voor Lieke Marsman na nieuws over amputatie

Sigrid Kaag uit bewondering voor Lieke Marsman na nieuws over amputatie

Sigrid Kaag uit bewondering voor Lieke Marsman na nieuws over amputatie
10-07-2022 13:33 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Minister van Financiën Sigrid Kaag heeft zondag op Twitter haar bewondering geuit voor Dichter des Vaderlands Lieke Marsman. Marsman meldde zaterdag dat haar arm en schouder zijn geamputeerd omdat de radiotherapie die zij volgt niet goed genoeg aanslaat. Bij Marsman werd in 2018 een bottumor in haar bovenrug ontdekt.

"Bewondering voor de geestkracht van Dichter des Vaderlands Lieke Marsman", schrijft de D66-leider en minister van financiën. "Het getuigt van enorme kracht om dit te moeten doorstaan en er zo over te praten."

Als gevolg van de tumor kon Marsman haar rechterarm nog wel bewegen, maar niet meer omhoog doen. Zij beschreef dit proces in haar dichtbundel De volgende scan duurt 5 minuten. "De gifbeker moest helemaal leeg", twittert de 31-jarige vrijdagavond. "De radiotherapie van dit voorjaar haalde helemaal niets uit en daarom zijn vanochtend mijn arm en schouder geamputeerd."

Marsman spreekt van "een pittig herstel", maar "zoals jullie zien twitter ik er alweer op los". Zij is binnenkort te gast in het programma Zomergasten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden