Clicky

 
Transport Online - 50-jarige man uit Leeuwarden overleden na schietpartij in Groningen

50-jarige man uit Leeuwarden overleden na schietpartij in Groningen

50-jarige man uit Leeuwarden overleden na schietpartij in Groningen
10-07-2022 13:24 | Misdaad | auteur ANP

GRONINGEN - [update 13:36 uur] De schietpartij in de Haddingestraat in Groningen zaterdagavond heeft een 50-jarige man uit Leeuwarden het leven gekost, meldt de politie zondagmiddag. Twee mannen van 47 en 58 jaar oud uit Leeuwarden raakten gewond. Een 24-jarige man uit Groningen is aangehouden voor betrokkenheid bij het schietincident.

De verdachte maakte zich aanvankelijk uit de voeten, maar werd ongeveer een kwartier later aangehouden. Hij zit vast in beperkingen. Dat houdt in dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

Rond 19.55 uur kreeg de politie een melding van het schietincident in de binnenstad van Groningen. Daar trof de politie de 50-jarige man met ernstige verwondingen aan. Het slachtoffer overleed later in het ziekenhuis. Het 47-jarige slachtoffer werd ook overgebracht naar het ziekenhuis. Of hij nog steeds in het ziekenhuis ligt, kon de politie niet zeggen.

De politie gaat ervan uit dat er een conflict voorafging aan de schietpartij. In ieder geval de slachtoffers en de verdachte waren hierbij betrokken. Wat de reden voor dit conflict was, moet onderzoek uitwijzen, aldus de politie.

Op sociale media gaan beelden rond van de schietpartij. De politie zegt de beelden te kennen en roept iedereen op deze te verwijderen en niet verder te delen. "Het delen van deze beelden is confronterend en kwetsend voor de betrokkenen en familie en bekenden van de slachtoffers", aldus de politie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,080
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden