Clicky

 
Transport Online - Beveiliging in Huizen opgeschroefd na explosie

Beveiliging in Huizen opgeschroefd na explosie

Beveiliging in Huizen opgeschroefd na explosie
10-07-2022 22:39 | Binnenland | auteur ANP

HUIZEN - De beveiliging in straat de Roef in Huizen, waar in de nacht van zaterdag op zondag een explosief afging bij een woning, is door de gemeente opgeschroefd. Het gaat om zichtbare en onzichtbare beveiliging, aldus de gemeente zondagavond. Een bewoner heeft een gebiedsverbod gekregen.

De gemeente meldt dat er "sterke aanwijzingen" zijn dat het afgaan van het explosief te maken heeft met "een conflict in het drugsmilieu". De bewoner van de woning waar de explosie plaatsvond, heeft uit veiligheidsoverwegingen een gebiedsverbod gekregen.

Vanwege het onderzoek wil de gemeente niet meer kwijt over de beveiliging, behalve dat er sinds zondagavond cameratoezicht is. Twee woningen werden een week eerder vanwege "serieuze dreiging" gesloten, dat blijft zo voorlopig. De bewoners van drie van de vijf woningen die na de explosie werden ontruimd, mochten zondag weer terug.

Vanwege de dreiging en sluiting van de twee woningen in de straat, kwam er een speciale bewakingseenheid in de straat. Dat werd later afgezwakt naar verscherpt toezicht. Nu is de beveiliging dus weer aangescherpt.

De gebeurtenissen veroorzaken volgens de gemeente veel onrust in de wijk. Zondagavond is er daarom een bijeenkomst voor omwonenden georganiseerd met de politie en gemeente. De extra beveiligingsmaatregelen zijn daarna bekendgemaakt.

Afgelopen donderdag is een 42-jarige man uit Den Haag aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij dreiging op woningen in Huizen, Nieuwegein en Hoef en Haag en ook bij eerdere explosies in Hoef en Haag en Tienhoven. De politie denkt dat deze incidenten en die in Huizen verband hebben met elkaar. Volgens het Openbaar Ministerie zit de verdachte nog vast. Hij zit in beperkingen en mag dus alleen contact hebben met zijn advocaat.

Burgemeester Niek Meijer van Huizen zei eerder op zondag al zich bewust te zijn van de impact op de buurt. "Deze dreiging richtte zich vooral op de woning waar nu de explosie is geweest, midden in een woonwijk. Gelukkig zijn er geen slachtoffers gevallen. Uiteraard is iedereen in de omgeving enorm geschrokken. Eerst de sluiting en nu deze explosie."

De woning raakte zwaar beschadigd. Niemand was op dat moment aanwezig. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie deed onderzoek en vond geen andere explosieven.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,928
Diesel1,899

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden