Clicky


Derde tijd voor Max Verstappen in tweede training GP Oostenrijk

Derde tijd voor Max Verstappen in tweede training GP Oostenrijk
09-07-2022 17:06 | Sport | auteur ANP

SPIELBERG - Max Verstappen heeft bij de tweede vrije training van de GP van Oostenrijk de derde tijd neergezet. De regerend wereldkampioen in de Formule 1 was in de Red Bull iets minder snel dan de twee Ferrari's. Carlos Sainz was met 1.08,610 de snelste.

Verstappen zat 0,168 seconde achter de Spanjaard. Charles Leclerc gaf 0,050 seconde toe op zijn teamgenoot.

Later zaterdag volgt de sprintrace. Verstappen kwalificeerde zich daarvoor als eerste. Hij start van poleposition met Leclerc naast zich. Ploeggenoot Sergio Pérez start daarin slechts van de dertiende plaats, omdat zijn snelle ronde in de tweede kwalificatiesessie was afgenomen omdat hij buiten de baan was geweest waar dat niet mocht.

Pérez eindigde in de tweede training als zesde. De twee coureurs van Alpine, Fernando Alonso en Esteban Ocon waren sneller. Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton zette in de Mercedes de negende tijd neer. De Britse coureur kwam pas in het laatste kwartier van de training de baan op. Vrijdag in de kwalificatie voor de sprintrace crashte hij in zijn Mercedes.

De Grote Prijs van Oostenrijk is de tweede grand prix van dit jaar met een sprintrace. Daarin zijn 8 punten te verdienen voor de winnaar.