Clicky

 
Transport Online - Elon Musk beëindigt poging om Twitter over te nemen

Elon Musk beëindigt poging om Twitter over te nemen

Elon Musk beëindigt poging om Twitter over te nemen
08-07-2022 23:43 | Financieel | auteur ANP/RTR/BLOOMBERG

WASHINGTON - Elon Musk staakt zijn poging om het sociale medium Twitter over te nemen voor 44 miljard dollar (43 miljard euro). Aanleiding is de onduidelijkheid over het aantal spamaccounts op het platform, blijkt uit een document dat de advocaten van Musk hebben gedeponeerd bij de Amerikaanse beurswaakhond.

Al maanden is er onduidelijkheid of de deal tussen Musk en Twitter door zou gaan. Volgens Musk heeft Twitter nooit een goed antwoord gegeven op de vraag hoeveel bots en spamaccounts er bestaan op het platform en welk deel zij uitmaken van het totale aantal gebruikers. Dat aantal is van invloed op de winstgevendheid van Twitter, omdat spamaccounts niet reageren op advertenties.

Volgens Musk overtreedt Twitter door de onduidelijkheid over het aantal nepaccounts de fusieovereenkomst. Maar juridische experts twijfelen volgens The Washington Post aan dat argument en zijn er niet zeker van dat het genoeg is om de deal te laten klappen. In de overname-overeenkomst is een bepaling opgenomen dat Musk Twitter een miljard dollar moet betalen als hij de overname niet doorzet.

Twitter heeft in een reactie laten weten dat het bedrijf van plan is Musk aan de overeenkomst te houden. "We houden vast aan de prijs en de afspraken die gemaakt zijn met Musk en we zijn van plan juridische actie te ondernemen om de fusieovereenkomst af te dwingen", zei voorzitter van de raad van commissarissen Bret Taylor in een tweet.

De koers van het aandeel Twitter daalde in de handel nabeurs zo'n 7 procent. Tijdens de handelsdag had het aandeel vrijdag al 5 procent verloren en eindigde het op zo'n 36,81 dollar, veel lager dan de 54,20 dollar per aandeel die Musk zou betalen voor het bedrijf.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,081
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden