Clicky

 
Transport Online - Multraship levert Kustwacht noodhulpslepers Noordzee

Multraship levert Kustwacht noodhulpslepers Noordzee

Multraship levert Kustwacht noodhulpslepers Noordzee
08-07-2022 18:44 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

TERNEUZEN/DEN HELDER - Sleepvaart- en bergingsbedrijf Multraship uit Terneuzen heeft de aanbesteding gewonnen om twee ‘Emergency Rescue & Towing Vessels’ (ERTV’s) aan Kustwacht Nederland te leveren voor bewaking van de scheepvaartveiligheid in het zuidelijk deel van de Noordzee.

Het contract voor de inzet van de schepen is per 1 juli 2022 ingegaan en loopt 4,5 jaar, met mogelijkheden tot verlenging. De ‘MULTRASHIP COMMANDER’ (voorheen ALP ACE) neemt daarbij windmolenpark Borssele voor haar rekening. Vanaf 1 augustus is ook de ‘MULTRASHIP PROTECTOR’ (voorheen ALP IPPON) paraat; voor de Hollandse Kust parken.

De eveneens door Multraship ingezette ERTV ‘GUARDIAN’, met thuishaven Den Helder, waakt reeds sinds 2016 over de veiligheid van scheepvaart in het noordelijk deel van de Noordzee.

Borssele en Hollandse Kust

Ook de operaties van deze twee nieuwe ERTV’s vallen onder aansturing van de Kustwacht. “Met de komst van de noodhulpslepers hebben we de komende jaren een goede oplossing gevonden om de veiligheidsrisico's van deze windmolenparken op zee voor de scheepvaart te beperken”, licht Nicole Kuipers, Directeur Kustwacht toe. “Met name het windpark Borssele en de windparken Hollandse Kust worden ingesloten door scheepvaartroutes en ankergebieden. Daar zal de inzet van deze twee extra ERTV’s zich dan ook primair op richten.”

De schepen zijn 24/7 inzetbaar vanaf strategische posities op de Noordzee om driftende of in nood verkerende schepen op sleeptouw te nemen om schade aan het schip en het windpark te voorkomen en eventuele drenkelingen aan boord te nemen. Naast de inzet als sleepvaartuig kunnen de schepen ook worden ingezet bij zoek- en reddingsoperaties.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden