Clicky


Noodverordening bij distributiecentrum Woerden vanwege boerenacties

Noodverordening bij distributiecentrum Woerden vanwege boerenacties
08-07-2022 17:00 | Algemeen | auteur ANP

WOERDEN - Burgemeester Victor Molkenboer van Woerden heeft vrijdag een noodverordening afgekondigd voor het gebied rond een distributiecentrum van Jumbo. De gemeente wil voorkomen dat boerenactivisten het distributiecentrum weer blokkeren.

Twintig trekkers blokkeerden vrijdagochtend rond 03.00 uur de toegang tot het terrein. De boeren wilden in gesprek met de directie van Jumbo. Door de blokkade konden vrachtwagens van de supermarktketen tot 08.30 uur niet vertrekken. Het terrein aan de Finse Golf werd maandag en dinsdag ook geblokkeerd door boeren.

De blokkades zouden volgens de burgemeester overlast in de omgeving veroorzaken. Ook ontstaan er onveilige situaties in het verkeer door de blokkade. "De boeren maken zich zorgen over hun toekomst", zegt burgemeester Molkenboer. "Dat kan ik me heel goed voorstellen. Ze mogen demonstreren. Blokkeren mag niet. Over die grens gaan ze nu steeds heen. Daarom geldt de noodverordening", aldus de burgemeester.

De noodverordening geldt in elk geval voor vier weken. Het gebied rond het distributiecentrum is verboden voor betogers die de openbare orde willen verstoren en landbouwvoertuigen. Wie zich daar niet aan houdt, kan drie maanden celstraf krijgen of een boete tot 4350 euro.