Clicky

 
Transport Online - Supermarkt Boni raamt schade boerenblokkade op 'enkele tonnen'

Supermarkt Boni raamt schade boerenblokkade op 'enkele tonnen'

Supermarkt Boni raamt schade boerenblokkade op 'enkele tonnen'
08-07-2022 16:45 | Algemeen | auteur ANP

NIJKERK - Supermarktketen Boni raamt de schade van de boerenblokkades de afgelopen dagen op enkele tonnen. Financieel directeur Frank Klören van het supermarktconcern legt uit dat dit bedrag alleen gaat om de derving van de verkoop van verse producten zoals brood, vlees en zuivel. De omzetschade en het extra moeten uitbetalen van personeel dat extra heeft gewerkt, zit daar bijvoorbeeld nog niet bij.

Boni heeft in Nederland krap vijftig supermarkten. De keten is goed voor een marktaandeel van 0,75 procent. Omdat het bedrijf maar één distributiecentrum heeft, zijn de gevolgen van de blokkade in Nijkerk volgens Klören groter dan bij andere supermarkten, die over meerdere depots beschikken van waaruit ze winkels beleveren.

Boni benadrukt in een verklaring dat er tot op heden veel aandacht is voor de positie van de boeren. Na vier dagen van blokkades bij het distributiecentrum van Boni is het tijd om aandacht te vragen voor de gevolgen van de blokkades, zo klinkt het. Het optreden van de boeren zou op sommige momenten voor het personeel intimiderend zijn geweest. Ook zijn de autobanden van een van de medewerkers van Boni lekgestoken.

De directie van Boni heeft meermaals laten weten begrip te hebben voor de benarde positie waarin de boeren zich bevinden. "Stel je voor dat wij op last van de overheid ineens de helft van onze winkels zouden moeten sluiten", zo valt te lezen in de verklaring. Tegelijkertijd doet de directie nadrukkelijk geen politieke uitspraken. "Wij zijn een supermarktbedrijf en geen politieke organisatie."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,081
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden