Clicky


Brand in duinen bij Duinrell onder controle

Brand in duinen bij Duinrell onder controle
08-07-2022 13:18 | Binnenland | auteur ANP

WASSENAAR - [update 16:15 uur] De brandweer heeft de brand in de duinen bij pretpark Duinrell in Wassenaar na een paar uur onder controle weten te krijgen. Nablussen zal nog wel een tijdje duren, laat de brandweer weten. Naar schatting heeft ongeveer 800 vierkante meter duingebied in brand gestaan. Niemand is gewond geraakt.

De brandweer meldde aanvankelijk dat Duinrell gedeeltelijk moest worden ontruimd, maar dat hoefde uiteindelijk niet te gebeuren. Dat bevestigt het pretpark ook. Het Zuid-Hollandse waterbedrijf Dunea wint drinkwater in de buurt van Duinrell, maar dat waterwingebied is volgens de brandweer niet in gevaar geweest.

De brandweer stuurde veel bluswagens richting de duinen. Ook een brandweerdrone ging richting Duinrell, om de vlammen vanuit de lucht in de gaten te houden.

Duinrell ligt aan de rand van Wassenaar, bij natuurgebied Meijendel, een onderdeel van Nationaal Park Hollandse Duinen. Vanwege de droogte van de afgelopen weken kan een brand in de duinen zich snel uitbreiden.