Clicky

 Demonstranten ruimen boerenblokkade industrieterrein Eerbeek op

Demonstranten ruimen boerenblokkade industrieterrein Eerbeek op [+foto]
08-07-2022 16:26 | Overig | auteur ANP

EERBEEK - [update 18:41 uur] De demonstranten die het industrieterrein in het Gelderse Eerbeek blokkeerden zijn rond 18.00 uur begonnen met het opruimen van de blokkades. Het boerenprotest tegen de stikstofwetgeving is daar beëindigd, nadat het industrieterrein bijna de hele dag was geblokkeerd.

De toegangswegen werden vrijdagochtend geblokkeerd door ongeveer vijftien tractors en hooibalen. De boeren spraken volgens een woordvoerder van de gemeente Brummen rond 17.00 uur met aanwezige journalisten en vertrokken daarna. De burgemeester zei toen ook dat hij vond dat het genoeg was geweest en dat ze weg moesten. Het protest werd redelijk lang getolereerd, omdat de openbare veiligheid niet in het geding was.

De burgemeester is vrijdagmiddag met de boeren in gesprek geweest en heeft beloofd hun zorgen door te geven aan de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders. "Het gaat ook om boeren uit de buurt. Reden te meer voor de burgemeester om goed naar hun zorgen te luisteren", aldus de woordvoerder vrijdagmiddag.

Het terrein, Eerbeek-Zuid, ligt bij een natuurgebied dat volgens regionale media niet is meegenomen in de stikstofplannen van het kabinet. In die plannen is berekend dat de stikstofuitstoot in de buurt van bepaalde natuurgebieden fors teruggedrongen moet worden. Dat heeft grote gevolgen voor boeren.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,076
Diesel1,896

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats