Clicky


VDO komt met volwaardig voertuig volgsysteem

VDO komt met volwaardig voertuig volgsysteem
06-07-2011 09:38 | Software | auteur de redactie
VDO, marktleider op het gebied van tachograaftechniek, komt binnen TIS-WEB met een eenvoudig en efficiënt te gebruiken track & trace systeem. Het voertuig volgsysteem is een uitbreiding voor auto’s die al beschikken over een Widerange DLD: het VDO systeem om op afstand de data uit de tachograaf te kunnen downloaden. Met TIS-Web Track & Trace zet VDO een volgende stap in zijn streven de transportondernemer zoveel mogelijk toegevoegde waarde en efficiëntie rond de digitale tachograaf te willen bieden.

TIS-Web Track & Trace doet alles wat een transportondernemer van een voertuig volgsysteem mag verwachten. Uiteraard kan zijn planner in één oogopslag op een gedetailleerde kaart op het scherm zien waar één of meerdere van zijn trucks zich op dat moment bevinden. Maar met VDO TIS-Web Track & Trace kan de transporteur ook heel makkelijk terug kijken naar rithistorie van zijn voertuigen. Hij kan zien waar zijn voertuigen de afgelopen tijd geweest zijn en hoe ze gereden hebben.



TIS-Web Track & Trace is zo een ideaal hulpmiddel om de route van een auto waar nodig adequaat te kunnen bijsturen om bijvoorbeeld een extra adres met zo min mogelijk extra kilometers te kunnen aandoen. Ook verschaft het de planning een duidelijk realtime overzicht wat van belang kan zijn voor bijvoorbeeld de verwachte aankomsttijden. Ook afwijkingen op het route- en tijdverloop kunnen tijdig worden onderkend. Zo helpt TIS-Web Track & Trace uw planning te optimaliseren wat de productiviteit ten goede komt.

Door de duidelijke rithistorie weet u achteraf precies wat uw voertuigen gedaan hebben en gedurende welke tijd. Dat is niet alleen van belang bij het optimaliseren van routes. Ook kan deze functie een belangrijke rol spelen bij vragen van uw klanten of bij (juridische) verschillen van inzicht.

Op kantoor is TIS Track & Trace een extra functie binnen TIS-Web. TIS Track & Trace kan dus op iedere computer (met internetverbinding) draaien, zonder dat op enige wijze software geïnstalleerd hoeft te worden. Maar VDO gaat nog verder. Een ondernemer kan desgewenst zijn voertuigen rond de klok tracken en tracen met behulp van een App op een iPhone of iPad.

TIS Track & Trace werkt alleen in combinatie met VDO DLD Widerange: het systeem van VDO om Europawijd de ritdata van een voertuig te kunnen uitlezen en die via GPRS naar kantoor te sturen. Als er op een truck als DLD gemonteerd is, hoeft daar alleen nog een extra GPS module bijgeplaatst te worden om het voertuig ook te kunnen traceren. Dat komt omdat voertuigen met Widerange DLD automatisch al een geschikte digitale VDO tachograaf (1.3 of 1.4) en een geactiveerde SIM-kaart hebben. Verder sluit de transportondernemer een Track & Trace overeenkomst met VDO.

Met TIS Track & Trace heeft de transportondernemer de perfecte tool om zowel extra service te kunnen bieden als bijna realtime te kunnen reageren op wijzigingen. Dat kan het rendement van een rit behoorlijk positief beïnvloeden. Daarom is TIS Track & Trace een verantwoorde investering. De transporteur kan per auto een automatisch voertuig profiel (AVL) kiezen. Dat loopt van economisch naar standaard tot realtime. Daarmee kan hij zelf het variabele deel van de kosten managen.