Clicky

 Agent die schoot bij boerenprotest A32 ziek thuis en 'aangedaan'

Agent die schoot bij boerenprotest A32 ziek thuis en 'aangedaan'
07-07-2022 23:52 | Binnenland | auteur ANP

HEERENVEEN - De agent die dinsdagavond de tractor van de 16-jarige Jouke raakte toen hij schoot tijdens een boerenprotest langs de A32, zit ziek thuis. Dit meldt Gery Veldhuis, hoofdcommissaris van de Regionale Politie Eenheid Noord-Nederland, donderdagavond aan de Leeuwarder Courant.

Veldhuis meldt dat hij donderdag een uitgebreid gesprek heeft gehad met zijn medewerker, "met wie het niet best gaat. Hij is aangedaan door de situatie, hij zit ziek thuis. Hij heeft ook niet gewild dat Jouke in zo'n situatie zou zijn gekomen dat hij gewond zou zijn geraakt, of erger."

De hoofdcommissaris legt uit dat het dinsdagavond de bedoeling van de agenten was de boeren in de trekkers staande te houden en ze te beboeten. In het gebied was namelijk een noodverordening afgegeven. "Wat zij vervolgens zien is dat trekkers zich willen onttrekken aan de bekeuringssituatie. Er ontstond een voor mijn medewerkers zeer onoverzichtelijke en gevaarlijke situatie." De medewerker die geschoten heeft, was volgens Veldhuis bang dat zijn collega's in groot gevaar kwamen.

Jouke werd dinsdagavond samen met twee anderen opgepakt voor poging tot doodslag. Dat werd woensdag herzien. Donderdag is vervolgens bekendgemaakt dat de zaak tegen Jouke volledig is geseponeerd. Eerder donderdag liet de familie van Jouke weten te overwegen aangifte te doen bij de politie. Veldhuis stelt dat het hem goed lijkt als de medewerker in kwestie en Jouke met elkaar in gesprek zouden gaan.

Er wordt onderzoek gedaan naar het vuurwapengebruik van de politie.

Foto's

  • TRUCKSPOT DRACHTEN
    van der werff transport
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,160
Diesel1,986

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats