Clicky


Vrachtwagenchauffeur onder invloed van drugs onderweg met 10 ton ongezekerde explosieven

Vrachtwagenchauffeur onder invloed van drugs onderweg met 10 ton ongezekerde explosieven [+foto's]
07-07-2022 19:11 | Gevaarlijke Stoffen | auteur Redactie

KEULEN - Woensdagochtend 6 juli tijdens een vrachtwagencontrole op de Duitse A555 nabij het knooppunt Köln-Süd ontdekte de politie zo'n 10 ton explosieven in 300 onbeveiligde vaten op de laadvloer van een 40-tons vrachtwagen. De chauffeur bleek tijdens de controle onder invloed van drugs te verkeren.

Politieagenten lieten een bloedonderzoek afnemen, terwijl de agenten die gespecialiseerd zijn in het goederenvervoer een vervangende chauffeur via de expediteur regelen en de in Tsjechië geregistreerde vrachtwagen met gevaarlijke goederen naar een gespecialiseerd bedrijf in Hürth begeleidden. Daar werden de op pallets vervoerde vaten gelost, en opnieuw geladen met extra antislipmatten tegen wegglijden beveiligd en met spanbanden aan de laadruimte vastgezet.

Pas na een volledige controle van de ladingzekering en betaling van een borgsom van circa 900 euro mocht de aangestelde vervangende chauffeur zijn rit voortzetten met de explosieven.

De politie controleerde in totaal dertien vrachtwagens die geclassificeerd waren als transport met gevaarlijke stoffen aan boord. In tien gevallen bleek er sprake van onvoldoende of geen ladingzekering en overtredingen van de wetgeving rond het vervoer van gevaarlijke stoffen.