Clicky

 
Transport Online - Jumbo-Visma ziet tactiek met Van Aert mislukken

Jumbo-Visma ziet tactiek met Van Aert mislukken

Jumbo-Visma ziet tactiek met Van Aert mislukken
07-07-2022 18:00 | Sport | auteur ANP

LONGWY - Jumbo-Visma zag de beoogde tactiek met een aanval van geletruidrager Wout van Aert mislukken in de zesde etappe van de Tour de France. De Sloveen Tadej Pogacar won de rit in Longwy en nam de gele trui over van de Belg van de Nederlandse ploeg, die na een lange aanval werd teruggepakt en op achterstand binnenkwam.

"Wout had iets in zijn hoofd, dat wisten wij", vertelde ploeggenoot Steven Kruijswijk bij de NOS. "Hij wilde in de kopgroep de kans creëren om de etappe te winnen. Ik denk dat hij de eerste anderhalf uur het peloton gesloopt heeft."

De aanval van Van Aert zorgde ervoor dat de andere renners van Jumbo-Visma niet hoefden te controleren in het peloton. "We wisten dat het heel moeilijk zou worden als we de hele dag zouden moeten controleren en dat dat met de dagen die nog komen bijna onmogelijk zou zijn."

"Het plan was goed, de uitvoering kwam aardig in de buurt, maar we kunnen het niet zo maar regelen met 22 ploegen in het peloton", beschreef Kruijswijk de tactiek van de ploeg. "Achteraf kun je zeggen dat we Wout naar de aankomst hadden moeten rijden, maar of we daar dan met Wout voor de overwinning hadden gereden is maar de vraag. Morgen op La Planche des Belles Filles had hij toch afscheid genomen van de gele trui, dan maar groots afscheid nemen."

Volgens ploegleider Grischa Niermann brak de geringe omvang van de kopgroep Van Aert op. "Het plan was dat Wout voorop kwam met een man of tien, vijftien. Deze finish lag hem, maar als we gewoon in het peloton zouden blijven zou niemand ons helpen om de groep bij elkaar te houden. Zeker niet met Wout in deze vorm. We zagen het ook niet zitten om 220 kilometer lang de boel te controleren", vertelde Niermann.

"Ik ben trots op hoe de jongens gereden hebben na die slechte dag op de kasseien." Door mechanische pech moest kopman Jonas Vingegaard in de vijfde etappe lang achtervolgen en een val deed Primoz Roglic meer dan 2 minuten verspelen op concurrent Pogacar. Een dag later sprintte Roglic, die woensdag nog eigenhandig zijn schouder terug in de kom had geplaatst, zelfs nog mee om de dagzege. Niermann: "Primoz probeerde het echt, al zag je dat hij nog niet de benen heeft die hij wil hebben."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,180
Diesel2,058

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats